3DMark 2011 anuntat oficial

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 May, 2010.

Doamnelor si domnilor, dragi overclockeri si pasionati de hardware, este oficial! In urma cu numai cateva minute am primit comunicatul de presa al celor de la Futuremark, prin care acestia anunta urmatoarea versiune 3DMark, mai precis 3DMark 2011. Acesta va fi lansat in trimestrul al 3-lea al acestui an, si va fi primul benchmark DirectX 11 din portofoliul Futuremark. Cei de la Futuremark au declarat ca vor folosi la maxim API-ul DirectX 11, acordand o deosebita atentie efectelor Tesselation, Depth of Field sau Volumetric Lighting. De asemenea, 3DMark 2011 va folosi Direct Compute, accentul fiind pus pe paralelizare, atat in cazul calculelor realizate de nucleul/nucleele grafice, cat si in cazul calculelor realizate de procesor. 3DMark 2006 si 3DMark Vantage au demonstrat ca pot incarca la maxim nucleele procesoarelor actuale, prin urmare si 3DMark 2011 va straluci cu siguranta la capitolul multi-threading.

.

.

Pe langa perioada lansarii (Q3), cei de la Futuremark au dezvaluit ca va exista de la bun inceput o versiune gratuita, care va inlcude un numar nelimitat de rulari. Nu poate decat sa ne bucure faptul ca vocea comunitatii de entuziasti a fost ascultata, fiind evitata strategia initiala de lansare in cazul 3DMark Vantage, cand versiunea Free suferea de pe urma unor limitari draconice. De altfel, de lansarea versiunii gratuite fara limita de rulari se leaga si logo-ul pe care il veti observa in tech-demo, oficialii Futuremark declarand ca incheierea de parteneriate cu diversi producatori hardware face posibila lansarea acestor versiuni gratuite. Daca in cazul 3DMark Vantage puteam admira logo-ul celor de la Sapphire, de aceasta data a venit randul celor de la MSI sa isi etaleze logo-ul in cadrul celei mai noi versiuni 3DMark.

In continuare va las in compania unei secvente din tech-demo-ul DeepSea, precum si a catorva imagini din ceea ce va fi 3DMark 2011. Vom reveni cu mai multe detalii dupa ce vom asista la prima rulare in public a testului DeepSea, in cadrul Computex-ului de anul acesta.

.

Comentarii

3 comentarii la: 3DMark 2011 anuntat oficial

  1. Laurentiu a scris pe:

    …si sa speram ca pana la data lansarii vom avea si maintream-performance GPU DX11 la preturi pamantene, fie ele AMD sau nVidia!

  2. Tile a scris pe:

    Sper ca in varianta finala logo-urile MSI or sa dispara de pe submarine.

  3. tphase a scris pe:

    Nu ai citi ce a scris tudor?

    oficialii Futuremark declarand ca incheierea de parteneriate cu diversi producatori hardware face posibila lansarea acestor versiuni gratuite

    Cum sa dispara?

Lasa-ne un comentariu: