AMD arata Trinity la CES 2012

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 January, 2012.

Acum ceva timp AMD a declarat ca se va concentra mai mult pe platforma Fusion cu ale sale APU-uri decat pe dezvoltarea de procesoare high-end. Oricat de trist ar fi acest lucru pentru entuziasti, atat de interesant este pentru piata de dispozitive mobile unde Llano s-a dovedit o alegere competitiva.

Trinity este urmasul lui Llano si va oferi un spor de performanta de ~25% pe partea de CPU si ~50% pe partea de GPU. Trinity va avea in componenta 2 sau 4 nuclee Piledriver (urmasul lui Bulldozer, fara cache L3 si cu IPC imbunatatit) combinat cu o placa video bazata pe arhitectura VLIW4 (Cayman, folosit si in seria HD 69XX).

Frecventele pentru CPU vor varia intre 2.2GHz si 3.8GHz in functie de model si de tehnologia Turbo Core 3.0 implementata, in timp ce GPU-ul va rula la o frecventa de 563MHz – 711MHz tot in functie de model. Totusi, pana vom pune mana pe Trinity AMD a demonstrat la CES 2012 un laptop bazat pe aceasta platforma care rula simultan pe 3 monitoare DIRT 3, o codare video precum si un film 720p.

APU-ul Trinity va avea si o varianta low-power cu un TDP de doar 17W ce va avea performanta actualului Llano numai ca la jumate de consum. Mi-ar place sa vad un netbook cu un astfel de APU, se pare ca pana la urma viitorul nu mai suna chiar atat de sumbru pentru AMD…

Sursa: PC Perspective

.

Comentarii

6 comentarii la: AMD arata Trinity la CES 2012

  1. mircea a scris pe:

    interesanta prezentarea aceea cu laptopul introdus intr-o carcasa:))
    daca apare pana la vara si are si un pret modic poate intra pe lista de optiuni:))

  2. aLEX a scris pe:

    poate nu iti dai seama ce ins laptopul ala care face ce vezi tu. e uimitor. daca era un desktop era ok.
    tu vrei pret modic pe laptopul ala?

  3. mircea a scris pe:

    nu ma intereseaza latopul cu APU-ul ala puternic, ma intereseaza netbook-ul, ala sa aiba pret modic gen 1200-1300 de lei…

  4. aLEX a scris pe:

    n-o sa vezi. as vrea si eu

  5. iulica a scris pe:

    AMD sa impus puternic cu ale sale procesoare cu procesor grafic inclus…

  6. F. Dragos a scris pe:

    Mi s-ar parea interesant ca cei de la AMD sa introduca tehnologia Direct-Connect (dezvoltata pentru Opteron pe vremea lui Sun – utilizata de acestia in cateva dintre produsele lor de server) care leaga fiecare procesor la memoria sa proprie (direct – fara a trece prin Nbridge).

    Mi-ar placea sa vad ceva similar implementat pentru unitatea de GGPU si pentru unitatile de procesare generala de pe placa lor (ex: memorie exclusiv pt. GGPU, mem. exclusiv pt. procesoare + memorie DDR “obisnuita”).

Lasa-ne un comentariu: