ASUS P8P67-M Pro – Preview

Scris de: , in categoria: Stiri, in 29 December, 2010.

Epopeea placilor de baza ASUS dedicate platformei Sandy Bridge prezentate in premiera pe lab501 se incheie astazi odata cu prezentarea lui P8P67-M Pro. Aceasta este o placa de baza bazata pe chipset-ul Intel P67, dar in format mATX. O solutie eleganta pentru un sistem de gaming cu 2 placi video in SLI / CF asezate intr-o carcasa de mici dimensiuni. Chipset-ul Intel P67 are ca avantaj fata de H67 posibilitatea de alcatuire a configuratiilor multi-card.

Layout-ul este bun, cu cele 2 sloturi PCI-Express 16x distantate corect, singurul incovenient ar fi lipsa unui slot PCI clasic. Realtek a dotat placa cu controllerele pentru sunet si LAN, Asmedia a furnizat controller-ul pentru USB 3.0 iar VIA a sarit in ajutor cu un chip ce asigura compatibilitate cu standardul FireWire.

Porturile SATA  disponibile sunt in numar de 6, toate furnizate de Intel P67: 2 x SATA 6Gb/s si 4 x SATA 3Gb/s. Pe backpanel regasim conexiuni PS/2 pentru mouse si tastatura, 6 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, FireWire, Power eSATA si conexiunile audio (analog si digital optic).

VRM-ul este alcatuit din 4+1 faze (CPU + CPU_NB) si beneficiaza de tehnologia EPU despre care am vorbit in mai multe randuri. Pentru doritorii de performanta mai mare, ASUS doteaza P8P67-M Pro cu tehnologia TPU care se ocupa cu overclock-ul automat al sistemului; aceasta poate fi activata prin intermediul unui jumper prezent pe placa.

Stiu ca multi dintre voi ar fi curiosi de un pret, dar aceasta informatie nu o avem pentru moment. Asadar, va las in continuare in compania unui set generos de poze cu placa prezentata astazi.

.

Comentarii

Un comentariu la: ASUS P8P67-M Pro – Preview

  1. Memphis a scris pe:

    daca vine si cu un pret decent (max 500 ron) chiar e de luat in considerare

Lasa-ne un comentariu: