Gulftown la 6 GHz pe LN2 stabil in 3DMark!

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 September, 2009.

In primul trimestru al anului 2010 Intel va lansa primele procesoare six-core destinate segmentului desktop. Numele de cod al acestei noi generatii este “Gulftown” si vor fi fabricate folosind un proces tehnologic de 32nm. Ca si actualele procesoare din seria i7, i9 (aceasta va fi denumirea sub care vor fi comercializate) va beneficia de suport pentru tehnologia HyperThreading fapt ce se traduce in posibilitatea executarii unui numar de 12 thread-uri simultan. Memoria cache L3 de care va dispune mezinul familiei Intel va creste pana la 12 MB. Procesoarele vor folosi socket-ul LGA 1366 si vor fi compatibile cu actuala generatie de placi de baza ce sunt construite in jurul chipset-ului X58.

Si acum ca am terminat cu introducerile sa trecem la lucrurile ce sunt cu adevarat interesante! Saptamana aceasta au “scapat” pe net primele screen-uri cu Gulftown in actiune. Se pare ca acest ES are multiplicatorul deblocat si  este capabil sa ruleze 3DMark la o frecventa de 6 GHz, racit cu azot lichid! Daca acesta va ramane un caz izolat de unul la un miliard va ramane de vazut… insa inceputul pare mai mult decat promitator.

5958

517777

6386Pe aer lucrurile stau cam asa:

wow

Cum va raspunde AMD? Va lansa Istanbul pe piata desktop-urilor doar ca sa tina pasul? Sunt intrebari la care vom afla raspunsul in perioada imediat urmatore… sau cel putin asa speram.

Comentarii

Un comentariu la: Gulftown la 6 GHz pe LN2 stabil in 3DMark!

  1. :D, acum apare Gulftown si eu fac downgrade, uff… tehnologia asta imi da dureri de cap.

Lasa-ne un comentariu: