Primul netbook cu NVIDIA ION – Lenovo IdeaPad S12

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 May, 2009.

Corporaţiile NVIDIA şi Lenovo au dus astăzi procesarea mobilă la un nou nivel, prin introducerea unui netbook foarte ieftin ce oferă performanţe grafice foarte ridicate. Lenovo IdeaPad S12 este motorizat de procesorul grafic NVIDIA ION, îmbunătăţindu-se astfel compatibilitatea cu diverse aplicaţii, dar, în acelaşi timp, urmărindu-se şi păstrarea unei autonomii foarte bune, graţie design-ului eficient din punct de vedere al consumului.

Lenovo a folosit platforma revoluţionară NVIDIA ION pentru a ridica gradul de compatibilitate cu aplicaţiile, chiar dacă vorbim de un laptop cu un ecran de 12 inci, foarte subţire, uşor şi, nu în ultimul rând, cu un consum redus de curent. Lenovo IdeaPad S12 are puterea de procesare necesară pentru a putea reda materiale multimedia de înaltă definiţie şi pentru a rula foarte multe jocuri ce pur şi simplu nu mergeau pe PC-uri ieftine şi de mici dimensiuni. NVIDIA ION oferă aceste capacităţi, fiind, de asemenea, cea mai bună soluţie de grafică din industrie pentru procesoarele cu un consum de curent foarte mic.

“NVIDIA ION este una dintre cele mai noi tehnologii disponibile pentru industria PC-urilor de mici dimensiuni şi cu preţuri foarte avantajoase şi suntem extrem de mulţumiţi că suntem printre primii care o folosim,” a declarat Stephen DiFranco, vicepreşedinte şi general manager Consumer and Commercial Channels, Americas Group, Lenovo. “Datorită  ecranului său de 12 inci, tastaturii de dimensiuni normale pentru un laptop (full-size keyboard) şi opţiunilor bogate de multimedia oferite de ION, IdeaPad S12 restabileşte echilibrul între experienţa de utilizare şi criterii precum dimensiuni şi preţuri accesibile, extrem de importante în zilele noastre pentru mulţi consumatori.”

.

Grafica NVIDIA ION oferă suport pentru :

· Windows XP, Vista şi Windows 7

· Vizionarea filmelor HD, incluzându-le pe cele 1080p şi filmele Blu-ray

· Calitate uimitoare HD a materialelor video prin conectarea la un monitor extern, graţie conectorului HDMI

· Jocuri binecunoscute, precum Spore sau Battlefield Heroes

· Grafică DirectX 10 şi conexiune digitală

· Accelerarea şi recodarea fişierelor video folosind tehnologia NVIDIA CUDA

.

Netbook-ul Lenovo IdeaPad S12, motorizat cu procesorul graphic NVIDIA ION, va fi lansat pe piaţă în această vară. Pentru mai multe detalii, accesaţi: www.lenovo.com

.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: