Far Cry 6 – GPU scaling test

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2021.

Far Cry 6

 

In urma cu 14 ani de zile, in Martie 2004, vedea lumina zilei Far Cry, un first person shooter cu ajutorul caruia studioul german Crytek demonstra capabilitatile engine-ului grafic CryEngine, disponibil pana atunci sub forma de tech demo. Publicat de catre Ubisoft, Far Cry avea sa intre in portofoliul acestora, Crytek continuand dezvoltarea CryEngine alaturi de Electronic Arts, in ceea ce avea sa devina seria Crysis. In paralel, cei de la Ubisoft au transformat Far Cry intr-o serie de succes, orientarea initiala inspre zona FPS fiind abandonata in favoarea unui concept open world, la baza caruia a stat motorul grafic Dunia, derivat din CryEngine.

Asa incepeam acum trei ani articolul de scalare care avea ca subiect principal Far Cry 5, unul dintre titlurile folosite de noi in suita de teste pentru o buna bucata de timp. Asa cum stiti, nu analizam jocuri, cel putin nu din punct de vedere artistic, acest subiect fiind apanajul colegilor de la Nivelul2, dar asta nu inseamna ca nu avem legatura cu domeniul gaming, chiar din contra. Spun asta deoarece testam constant jocuri, prin prisma performantei motorului grafic si a scalarii cu puterea de calcul oferita de placa grafica sau procesor, iar cele care corespund cerintelor noastre ajung in metodologia noastra de teste.

Si cum metodologia noastra pentru testat placi grafice urmeaza sa fie schimbata cat de curand, impreuna cu platforma utilizata pentru aceste teste, este lesne de inteles ca acordam o atentie sporita titlurilor importante, mai ales daca discutam despre serii care s-au comportat admirabil in trecut, bazate pe un engine echilibrat, in cazul caruia producatorul a avut bunavointa sa ofere si un bechmark integrat, o cerinta obligatorie pentru cei care doresc sa obtina rezultate repetabile in procesul de testare.

Iar daca jocurile au cu adevarat potential, atunci le dedicam si un studiu de scalare, asa cum s-a intamplat cu Far Cry 5, sau GTA V, cel mai vechi joc din metodologia noastra de teste actuala. Repet, insa, nu discutam despre detalii legate de povestea din Far Cry 6, nu va oferim secvente de gameplay si nu evaluam calitatea jocului din punct de vedere artistic. Daca doriti asa ceva, recomandarea mea ar fi sa cautati aceste informatii pe site-urile de profil.

Noi v-am pregatit cu totul altceva astazi, mai precis am pus la munca 12 placi video si 3 procesoare in 3 rezolutii, pentru a determina daca Far Cry 6 merita un loc in viitoarea noastra metodologie de testare, respectiv pentru a verifica modul in care engine-ul Dunia utilizeaza puterea de calcul oferita de placile grafice ale momentului.

 

Comentarii

6 comentarii la: Far Cry 6 – GPU scaling test

 1. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Really? Mai folosim 3900XT? =))
  Macar puteati folosi pentru cele 12 placi grafice celalalt de la AMD sau Intel.

  De cate ori ati rulat benchmark-ul pentru fiecare configuratie?
  Ati facut o medie sau ati luat rezultatul cel mai bun?
  Sincer nu mi se par chiar consistente, daca rulati de mai multe ori, diferentele sunt oarecum mari…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti… mai nou pe aici?

  Nu, tocmai asta spun si eu in articol, ca nu sunt consistente si se mai poate lucra la el. Sunt ferm convins ca in urmatoarele 3-4 luni se va comporta altfel in urma patch-urilor (si in prima zi a primit unul destul de consistent). Dar asta ramane de vazut atunci.

 3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Sincer, acum poate doar la bench din jocurile Tomb Raider se mai poate vorbi de consistenta. Nici macar în RDR2 nu mai este ce a fost, mins variaza mult in afara asa-zisei marje de eroare de cateva procente.

 4. Cip a scris pe:

  Nenea Monstru, pe când review la Amd rx 6600 NON XT, și mai ales, vreo idee când apare pe plaiuri mioritice?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cip… un pic de rabdare, ca nu mai e mult 🙂

  Dar nu ma intreba cand apare in magazine sau cat costa…ca in vremurile astea…dumnezeu cu mila.

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Sincer pacat de munca depusa, dar avand in vedere ca prea putini au placi de ultima generatie, ar fi fost mai indicat sa vedem placi de acum 2-3 generatii. Este doar o parere…

Lasa-ne un comentariu: