Far Cry 6 – GPU scaling test

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2021.

Setari

 
Asa cum ne-au obisnuit deja cei de la Ubisoft in cazul ultimelor titluri din serie, meniul organizat logic, utilizatorul avand acces rapid la cele mai importante setari grafice, organizate simplu si eficient in 4 tab-uri, in capitolul din setari denumit “Video”. In primul tab putem seta modul de redare al jocului (Full screen, windowed, etc), aspect ratio, rezolutia si refresh-ul monitorului.

In al doilea tab avem acces la setarile de calitate – noi am utilizat profilul Ultra, singura modificare fiind dezactivarea anti-aliasing-ului si activarea HD Textures. Al treilea tab ne permite sa facem corectii legate de culoare, luminozitate si contrast, in timp ce ultimul tab ne permite sa activam sau sa dezactivam V-Sync-ul, limita de cadre pe secunda, respectiv campul vizual (FOV). Evident, am testat cu V-Sync off si frame lock dezactivat, pentru a permite placilor grafice high-end sa isi demonstreze cu adevarat puterea de procesare.

Doua mentiuni notabile in cazul lui Far Cry 6 – avem de-a face cu acelasi engine Dunia binecunoscut, adus insa la zi din punct de vedere al tehnologiilor suportate. Astfel, Far Cry 6 suporta raytracing in timp real (reflexii si umbre DXR), precum si tehnologia AMD FidelityFX Super Resolution, pentru cei care nu dispun de cele mai puternice sisteme.

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Far Cry 6 – GPU scaling test

 1. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Really? Mai folosim 3900XT? =))
  Macar puteati folosi pentru cele 12 placi grafice celalalt de la AMD sau Intel.

  De cate ori ati rulat benchmark-ul pentru fiecare configuratie?
  Ati facut o medie sau ati luat rezultatul cel mai bun?
  Sincer nu mi se par chiar consistente, daca rulati de mai multe ori, diferentele sunt oarecum mari…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti… mai nou pe aici?

  Nu, tocmai asta spun si eu in articol, ca nu sunt consistente si se mai poate lucra la el. Sunt ferm convins ca in urmatoarele 3-4 luni se va comporta altfel in urma patch-urilor (si in prima zi a primit unul destul de consistent). Dar asta ramane de vazut atunci.

 3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Sincer, acum poate doar la bench din jocurile Tomb Raider se mai poate vorbi de consistenta. Nici macar în RDR2 nu mai este ce a fost, mins variaza mult in afara asa-zisei marje de eroare de cateva procente.

 4. Cip a scris pe:

  Nenea Monstru, pe când review la Amd rx 6600 NON XT, și mai ales, vreo idee când apare pe plaiuri mioritice?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cip… un pic de rabdare, ca nu mai e mult 🙂

  Dar nu ma intreba cand apare in magazine sau cat costa…ca in vremurile astea…dumnezeu cu mila.

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Sincer pacat de munca depusa, dar avand in vedere ca prea putini au placi de ultima generatie, ar fi fost mai indicat sa vedem placi de acum 2-3 generatii. Este doar o parere…

Lasa-ne un comentariu: