Far Cry 6 – GPU scaling test

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2021.

Concluzii

 
Ei bine, dragii monstrului, daca in cazul celor doua titluri de scalare publicate pana acum lucrurile au fost destul de clare, iar Far Cry 5, respectiv GTA V si-au gasit repede loc in metodologia noastra de testare, cel din urma rezistand eroic pana in zilele noastre, in cazul lui Far Cry 6 lucrurile nu mai stau chiar asa.

Spun asta deoarece avem de-a face cu un engine modificat, care nu aduce foarte multe in plus. Desigur, pana la urma cam toate variantele de Far Cry din ultima vreme sunt bazate pe acelasi engine modificat, dar de aceasta data parca scalarea nu este atat de curata cum vedeam in trecut, iar implementarea unor tehnologii importante, cum ar fi realtime raytracing, pare facuta cu jumatate de masura.

Pe de alta parte, studiul de astazi ne arata ceva ce stiam deja de multa vreme, mai precis limitarile actualei platforme de testat placi grafice, care se pregateste, incet, dar sigur, sa iasa la pensie, iar cu aceasta ocazie vom modifica oleaca si metodologia, renuntand la unele titluri si adaugand cateva titluri noi.

Daca Far Cry 6 va face parte dintre acestea, sau nu… ramane de vazut. In fond, discutam despre un joc nou lansat, care va primi imbunatatiri in urmatoarele luni. Nu in ultimul rand, un nou sistem de operare vede lumina zile, acesta avand la randul sau nevoie de imbunatatiri in perioada urmatoare. De asemenea, Intel se pregatesc sa lanseze o noua generatie de procesoare, iar raspunsul celor de la AMD nu va intarzia sa-si faca aparitia mai devreme, sau mai tarziu.

Cert este ca in momentul de fata este greu de spus cum va arata noua noastra platforma de teste, ce procesor vom utiliza, ce sistem de operare vom utiliza si care vor fi titlurile care vor fi adaugate acesteia. Far Cry 6 are potential, dar ramane de vazut cum va evolua in urmatoarele luni.

 

Comentarii

6 comentarii la: Far Cry 6 – GPU scaling test

 1. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Really? Mai folosim 3900XT? =))
  Macar puteati folosi pentru cele 12 placi grafice celalalt de la AMD sau Intel.

  De cate ori ati rulat benchmark-ul pentru fiecare configuratie?
  Ati facut o medie sau ati luat rezultatul cel mai bun?
  Sincer nu mi se par chiar consistente, daca rulati de mai multe ori, diferentele sunt oarecum mari…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti… mai nou pe aici?

  Nu, tocmai asta spun si eu in articol, ca nu sunt consistente si se mai poate lucra la el. Sunt ferm convins ca in urmatoarele 3-4 luni se va comporta altfel in urma patch-urilor (si in prima zi a primit unul destul de consistent). Dar asta ramane de vazut atunci.

 3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Sincer, acum poate doar la bench din jocurile Tomb Raider se mai poate vorbi de consistenta. Nici macar în RDR2 nu mai este ce a fost, mins variaza mult in afara asa-zisei marje de eroare de cateva procente.

 4. Cip a scris pe:

  Nenea Monstru, pe când review la Amd rx 6600 NON XT, și mai ales, vreo idee când apare pe plaiuri mioritice?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cip… un pic de rabdare, ca nu mai e mult 🙂

  Dar nu ma intreba cand apare in magazine sau cat costa…ca in vremurile astea…dumnezeu cu mila.

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Sincer pacat de munca depusa, dar avand in vedere ca prea putini au placi de ultima generatie, ar fi fost mai indicat sa vedem placi de acum 2-3 generatii. Este doar o parere…

Lasa-ne un comentariu: