Far Cry 6 – GPU scaling test

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2021.

GPU

 

Stau si ma uit ma graficele de mai jos si ma minunez… zile intregi de munca, rezumate in 3 grafice, pe o pagina, respectiv inca 3, pe pagina urmatoare. Totul pentru a obtine o serie de grafice uratele, care nici macar nu arata asa cum ne-am fi asteptat. De ce spun asta? Ei bine, in primul rand pentru ca suntem limitati de procesor, un motiv in plus pentru a schimba platforma de teste cat de curand. Acest motiv poate explica diferenta minora dintre rezultatele obtinute in FHD si WQHD, insa nu poate explica modul haotic in care benchmark-ul integrat se misca, rezultatele putand varia de la o rulare la alta fara nici un fel de motiv explicabil si ma refer aici in special la framerate-ul minim.

Iar in al doilea rand, pentru ca Far Cry 6 poate straluceste la capitolul poveste, sau uimeste prin colaborarea cu excelentul Giancarlo Esposito, insa din punct de vedere al motorului grafic modificarile sunt minime, iar raytracing-ul in timp real pare implementat in ultimul moment, pentru a bifa o cerinta. AMD FidelityFX Super Resolution parca mai spala aceasta rusine, functionand asa cum ar trebui, insa pana acum Far Cry 6 nu pare genul de joc pe care sa il integram neaparat in suita noastra de teste.

 

Comentarii

6 comentarii la: Far Cry 6 – GPU scaling test

 1. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Really? Mai folosim 3900XT? =))
  Macar puteati folosi pentru cele 12 placi grafice celalalt de la AMD sau Intel.

  De cate ori ati rulat benchmark-ul pentru fiecare configuratie?
  Ati facut o medie sau ati luat rezultatul cel mai bun?
  Sincer nu mi se par chiar consistente, daca rulati de mai multe ori, diferentele sunt oarecum mari…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti… mai nou pe aici?

  Nu, tocmai asta spun si eu in articol, ca nu sunt consistente si se mai poate lucra la el. Sunt ferm convins ca in urmatoarele 3-4 luni se va comporta altfel in urma patch-urilor (si in prima zi a primit unul destul de consistent). Dar asta ramane de vazut atunci.

 3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Sincer, acum poate doar la bench din jocurile Tomb Raider se mai poate vorbi de consistenta. Nici macar în RDR2 nu mai este ce a fost, mins variaza mult in afara asa-zisei marje de eroare de cateva procente.

 4. Cip a scris pe:

  Nenea Monstru, pe când review la Amd rx 6600 NON XT, și mai ales, vreo idee când apare pe plaiuri mioritice?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cip… un pic de rabdare, ca nu mai e mult 🙂

  Dar nu ma intreba cand apare in magazine sau cat costa…ca in vremurile astea…dumnezeu cu mila.

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Sincer pacat de munca depusa, dar avand in vedere ca prea putini au placi de ultima generatie, ar fi fost mai indicat sa vedem placi de acum 2-3 generatii. Este doar o parere…

Lasa-ne un comentariu: