Far Cry 6 – GPU scaling test

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2021.

CPU & ReBAR

 

Daca 3900XT incepe sa-si arate varsta, atunci haideti sa montam cele doua bestii ale momentului, AMD Ryzen 9 5950X si Intel Core i9 11900K si sa vedem ce rezultate obtinem in acest caz. Ba mai mult, tinand cont ca ambele platforme suporta Resizable Bar, haideti sa testam si cu ReBAR activat, respectiv dezactivat. Totusi, cum timpul nostru este limitat, o serie de lansari pandind dupa colt, nu putem efectua aceste teste impreuna cu toate placile grafice, drept urmare am ales RTX 3080, pentru a reprezenta tabara Nvidia, respectiv RX 6800XT, pentru a reprezenta tabara AMD.

Iar in acest caz, lucrurile sunt destul de clare. In primul rand, asa cum stiam deja, indiferent de placa grafica utilizata, 3900XT reprezinta o limitare clara. In al doilea rand, RX6800XT depinde mult mai putin de procesor in 4K, fata de RTX3080. In al treilea rand, in acest caz 5950X ofera performante ceva mai bune decat 11900K, iar diferenta intre WQHD si FHD creste, insa chiar si asa, in FHD procesoarele reprezinta in continuare o limita, oricat de puternice ar fi.

Nu in ultimul rand, aportul adus de ReBAR in cazul celor doua placi grafice testate de noi este destul de mic in Far Cry 6, insa asta nu inseamna ca acest lucru este valabil pentru orice placa grafica sau orice joc. Sau, de fapt, nici macar pentru Far Cry 6, tinand cont ca de-abia a fost lansat si vor exista cu siguranta destul de multe patch-uri cat de curand.

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Far Cry 6 – GPU scaling test

 1. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Really? Mai folosim 3900XT? =))
  Macar puteati folosi pentru cele 12 placi grafice celalalt de la AMD sau Intel.

  De cate ori ati rulat benchmark-ul pentru fiecare configuratie?
  Ati facut o medie sau ati luat rezultatul cel mai bun?
  Sincer nu mi se par chiar consistente, daca rulati de mai multe ori, diferentele sunt oarecum mari…

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti… mai nou pe aici?

  Nu, tocmai asta spun si eu in articol, ca nu sunt consistente si se mai poate lucra la el. Sunt ferm convins ca in urmatoarele 3-4 luni se va comporta altfel in urma patch-urilor (si in prima zi a primit unul destul de consistent). Dar asta ramane de vazut atunci.

 3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Sincer, acum poate doar la bench din jocurile Tomb Raider se mai poate vorbi de consistenta. Nici macar în RDR2 nu mai este ce a fost, mins variaza mult in afara asa-zisei marje de eroare de cateva procente.

 4. Cip a scris pe:

  Nenea Monstru, pe când review la Amd rx 6600 NON XT, și mai ales, vreo idee când apare pe plaiuri mioritice?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cip… un pic de rabdare, ca nu mai e mult 🙂

  Dar nu ma intreba cand apare in magazine sau cat costa…ca in vremurile astea…dumnezeu cu mila.

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Sincer pacat de munca depusa, dar avand in vedere ca prea putini au placi de ultima generatie, ar fi fost mai indicat sa vedem placi de acum 2-3 generatii. Este doar o parere…

Lasa-ne un comentariu: