Scythe lanseaza Katana 3

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 March, 2009.

Nu a trecut decat o saptamana de cand v-am anuntat de lansarea unui nou cooler de la Zerotherm (CORE92), destinat procesorului, pretendent la titlul de best-buy in categoria sa de pret (costand 70 RON); ei bine, Scythe a anuntat la randu-i Katana 3, ce se va comercializa contra unui tarif asemanator, de aproximativ 85 RON (pret final cu TVA, disponibil peste maxim doua saptamani), putand fi astfel considerat un concurent redutabil pentru CORE92 si nu numai.

Spre deosebire de CORE92, Katana 3 este compatibil si cu socket-urile AMD 754, 939, AM2, AM+, AM3 si 940, pe langa cele Intel LGA 775, LGA 1366 si 478. Insa surprinde (din nou) neplacut insistenta producatorului japonez de a folosi un sistem de prindere de tip push-pins, fragil si nesigur (mai precis nu „strange” cu o presiune prea mare), pentru socket-urile LGA 775 si 1366.

O caracteristica inedita este noua baza, ce dispune de un design in premiera pentru un cooler Scythe: cele 6 heat-pipe-uri nu sunt integrate in totalitate in aceasta, caldura disipandu-se atat prin lamelele care o preiau de la heat-pipe-uri, cat si printr-un mini-radiator ce are un contact relativ atat cu heatpipe-urile cat si cu baza propru-zisa (putand fi considerat astfel o prelungire a acesteia).

Este greu de preconizat daca acest nou design va aduce un spor de performanta, numai printr-un test comparativ putandu-se elucida aceasta „enigma”.

Oricum, prin dimensiunile reduse, atat ale radiatorului (495 de grame), cat si ale ventilatorului (92 mm), este evident ca modelul Katana 3 nu poate fi un pretendent la titlul de cel mai bun cooler, si nici nu poate fi extrem de silentios in compania unui procesor „fierbinte”, viteza de rotatie a ventilatorului inclus variind intre 300 si 2.500 rpm.

Mai multe detalii gasiti pe pagina producatorului scythe-eu.com

Comentarii

3 comentarii la: Scythe lanseaza Katana 3

  1. O rugaminte: cand il testati, sa faceti o comparatie si cu coolerele stock de AMD si Intel. S-ar putea sa nu se merite investitia.

  2. Monstru a scris pe:

    Sper sa nu se adevereasca ce spui tu, ar fi pacat de numele sirmei sa nu poata depasi ca si performante solutia stock.

  3. Ei, acum chiar asa prost nu cred ca o sa fie. Sunt convins ca va depasi stock-urile. Insa nici nu cred ca vor fi diferente mari de temperatura, cum a fost in cazul meu cu Scythe Mine Rev.B (tot din gama low-price) pe un D820 si pe un P4 3GHz.

    In general Scythe au coolere bune, mai ales pe gama silent – Orochi imi va ramane mereu in minte, desi merge pe principiul “silent brute force” :))

Lasa-ne un comentariu: