Superlative AMD Phenom II

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 July, 2009.

Procesoarele din seria Phenom II se pot lauda cu unul dintre cele mai interesante procese de fabricatie, posibilitatea de a functiona la temperaturi foarte scazute (-230 oC) precum si scalarea frecventei odata cu scaderea temperaturii reprezentand visul oricarui overclocker. Iar dintre toate procesoarele din aceasta familie, AMD Phenom II TWKR 42 ocupa un loc aparte, cele 100 de bucati fiind alese pe spranceana pentru a atinge frecvente record pentru platformele AMD. Si daca procesoarele Phenom II nu se pot lauda cu o performanta pe masura rivalilor de la Intel, la capitolul frecventa lucrurile stau cu totul altfel in acest moment.  In urma cu doua saptamani, o echipa de “soc” alcatuita din 10 overclockeri cu renume (SF3D, Sampsa si Macci din Finlanda, Dedal, Neoforce, Pofigist si Donny din Rusia, Elmor din Suedia, Massman din Belgia si Giorgioprimo din Italia) a reusit sa atinga nu mai putin de 7GHz, folosind un Phenom II X4 955 racit cu heliu lichid. Aceasta este cea mai mare frecventa atinsa vreodata de un procesor AMD, si de asemenea este cea mai mare frecventa atinsa vreodata de un quad-core. Interesant este faptul ca aceasta frecventa nu a fost atinsa cu nici unul dintre cele 4 exemplare de TWKR folosite in cadrul intalnirii, ci cu un X4 955 ales pe spranceana.

In alta ordine de idei, asa cum va povesteam cu ceva timp in urma, Phenom II TWKR nu este disponibil in retail, fiind oferite drept sample-uri overclocker-ilor cunoscuti. Cu toate acestea, se pare ca ieri a avut loc o tranzactie record pe eBay, unde un exemplar de Phenom II TWKR a fost vandut direct de catre AMD unui colectionar, care in urma licitarii alaturi de alte 37 de persoane interesate de aceasta achizitie a ajuns sa plateasca nu mai putin de 11600$ pentru acest procesor. Se pare ca cel putin o parte din acesti bani vor fi donati de catre AMD in scopuri caritabile. Intre timp, inca un TWKR si-a facut aparitia pe eBay, fiind momentan cotat la 1050$. Ramane de vazut cu cat se va incheia tranzactia.

La final, pentru a incheia intr-o nota amuzanta, va pot spune ca la aproape o luna dupa lansarea oficiala a modelului Phenom II TWKR, am fost informati de catre biroul local AMD de intrarea unui astfel de procesor si in tara noastra.

Comentarii

3 comentarii la: Superlative AMD Phenom II

  1. .... a scris pe:

    Sang cumva?

  2. mai era altu care ajunsese la 11000$

    mai erau parca 6 zile din licitatie

    nu m-am uitat atent dar e posibil sa fi fost caterinca licitatia

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Asta ma gandesc si eu. Este o publicitate foarte buna.

Lasa-ne un comentariu: