Corsair Carbide Air 540 Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 December, 2014.

Corsair Carbide Air 540

 

Scopul investitiei, atat financiare cat si emotionale, intr-un sistem este acela de a obtine o performanta cat mai buna insa de cele mai multe ori ajungem sa facem compromisuri cand vine vorba de componentele ce nu joaca un rol determinant in stabilirea acesteia. Involuntar, atentia ajunge sa se concentreze mai mult asupra componentelor de baza (procesor –  memorie – placa de baza – placa video) si tindem sa scapam din vedere ceea ce le ajuta defapt sa performeze cat mai optim: carcasa, ce permite aerisirea componentelor precum si adapostul noului nostru sistem. Un lucru atat de banal dar care conteaza atat de mult.

Dintre carcasele pe care le am la dispozitie, mi-am indreptat atentia asupra celor de la Corsair cu al lor model Carbide Air 540, in primul rand datorita compartimentarii pe orizontala a acesteia (in loc de cea verticala regasita in majoritatea carcaselor prezente pe piata) si apoi, ma vad nevoita sa marturisesc, datorita potentialului de racire. La o prima vedere, judecand dupa seria din care face parte (Carbide), am putea crede ca ea apartine segmentul mainstream insa daca luam in considerare dimensiunea acesteia, compartimentarea atipica cat si numarul de ventilatoare ce vin montate din fabrica impreuna cu materialele folosite vedem ca ea “musca” serios din segmentul high-end. Toate acestea au si un pret pentru o carcasa din seria Carbide, care il depaseste chiar si pe cel a unor carcase din seria flagship a celor de la Corsair, Obsidian.

Pe parcursul acestui articol vom vedea impreuna care sunt avantajele si dezavantajele acestei carcase cat si care ar fi segmentul de utilizatori catre care Corsair se adreseaza prin intermediul acestui model.

 

Ambalaj 4

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Carbide Air 540 Review

  1. doru a scris pe:

    Salut! Informativ review-ul! Cred ca acesta e primul scriss de Bella, sau ma insel? Bravo!

  2. Bella Post author a scris pe:

    Intr-adevar, este primul articol scris de mine. Multumesc!

  3. Mihai S. a scris pe:

    Sunt singurul nebun care ar ignora orientarea scrisului de pe logo-ul producatorului si ar aseza carcasa asta pe-o latura, cu “fereastra” in sus?

Lasa-ne un comentariu: