Corsair Carbide Air 540 Review
Analiza interioara
Cu toate ca cei de la Corsair au avut cateva scapari in ceea ce priveste exteriorul, acestia ar trebui sa recupereze atunci cand ne indreptam atentia catre interior. In cele ce urmeaza vom arunca o privire mai atenta asupra celor doua zone analizandu-le avantajele si dezavantajele fata de abordarea clasica. Intrebarea la care va trebui sa raspundem in final este: cat de practic este acest layout si carui tip de utilizator se adreseaza?
Incepem prin a spune ca nu avem restrictii pentru dimensiunile placii de baza (suporta E-ATX, ATX, mATX si mITX) si nici pentru numarul placilor video, caci spatiul permite. Tray-ul pe care se monteaza placa de baza este decupat pentru a permite montarea si demontarea backplate-urilor coolerelor fara a fi nevoie de demontarea placii de baza.
Dar nici interiorul nu putea fi lipsit de probleme asadar va voi prezenta controversa zonei 1 care pleaca de la lungimea firelor ce tin de front panel. Iata cum un lucru atat de marunt ne poate face sa zambim sec de fiecare data cand va trebui sa actionam manual, sistemul. In alte cuvinte, e posibil ca placa de baza sa aiba conexiunea pentru front panel configurata mai departe de panoul frontal iar firele dedicate pentru acest lucru sa nu ajunga, fizic, la mufa. Chiar daca majoritatea placilor de baza nu vor avea probleme, va sugerez totusi sa va documentati inainte de a achizitiona placa de baza pentru aceasta carcasa sau viceversa.
Atuul principal al acestei carcase este, asa cum ii spune si numele, capabilitatea de racire a sistemului. Putem monta un maxim de 6 ventilatoare (3 in partea din fata, 2 pe plafon si unul in partea din spate) ceea ce va asigura cu siguranta un flux de aer mai mult decat suficient. Dezavantajul este faptul ca o astfel de configuratie nu va fi deloc silentioasa, perforatiile situate de jur imprejurul zonei 1 lasa sa iasa si cel mai mic zgomot.
Pe podeaua carcasei gasim 2 sine pentru unitatile de 2.5″ / 3.5″ hot-swap, neprotejate totusi de praful care patrunde prin decupaturile amplasate dedesubt. Tablitele ce acopera bay-urile de extensie sunt si ele perforate, putand fi montate inapoi in caz de nevoie fiind prinse cu thumbscrews.
Asa cum ne-a obisnuit Corsair inca de la introducerea pe piata a primei carcase Obsidian, orificiile cauciucate prin care putem introduce firele dintr-o zona in cealalta sunt suficiente iar amplasamentul lor este ideal. Asadar nu vom avea de ce sa ne plangem atunci cand ne apucam de aranjamentul firelor la interior.
Comentarii
Salut! Informativ review-ul! Cred ca acesta e primul scriss de Bella, sau ma insel? Bravo!
Intr-adevar, este primul articol scris de mine. Multumesc!
Sunt singurul nebun care ar ignora orientarea scrisului de pe logo-ul producatorului si ar aseza carcasa asta pe-o latura, cu “fereastra” in sus?
Pingback: Enermax iVektor Review - lab501
Pingback: Enermax iVektor Review - Stiri IT & C
Pingback: Enermax iVektor Review - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Pingback: Corsair Obsidian 250D Review - lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube