Fractal Design Define Nano S – Prezentare
Analiza interioara
Pana si interiorul este aproape identic, cu exceptia dimensiunilor, evident. In dreapta placii de baza avem aceeasi zona libera, fara cage-uri de nici un fel, cu santuri de sus pana jos, unde putem monta pompe, rezervoare s.a.m.d. Pentru un sistem simplu, cu racire pe aer, air-flow-ul este cat se poate de simplu – un ventilator de 140mm din seria Fractal Design Dynamic GP introduce aerul rece in carcasa, in timp ce un ventilator de 120mm din aceeasi serie evacueaza aerul cald prin partea din spate.
Putem monta cooler-e de pana la 160mm inaltime (adica Noctua NH-D14), surse de pana la 160mm lungime, placi video de pana la 315mm si nu mai putin de 6 ventilatoare (2 x 120/140 mm in fata, 1 x 120 mm in spate, 2 x 120/140 mm pe latura superioara si 1 x 120 pe latura inferioara).
Daca dorim sa utilizam un sistem de racire cu lichid, lucrurile stau la fel de bine indiferent daca discutam despre un custom loop sau un AIO. Astfel, latura inferioara poate adaposti radiatoare de 120/140/240/280 mm, in timp ce latura superioara poate adaposti radiatoare de 120 sau 240 mm. Nu in ultimul rand, putem monta un radiator de 120mm pe latura inferioara a carcasei, iar in carcasa putem monta mai multe variante de pompe DDC sau D5 si nu numai.
Pe latura din spate a placii de baza gasim doua piese demontabile gandite pentru acomodarea unitatilor de stocare – aici putem monta un HDD si doua SSD-uri sau 3 SSD-uri. O placuta similara gasim si pe latura inferioara a carcasei, unde putem monta un HDD sau SSD, sau o pompa DDC/D5.
Comentarii
bine ca au modificat sa poti scoate filtru de sub carcasa prin fata ca tot omul….ce imi scapa aici cum scoti filtrul din fata ? este acolo tot o usa sau este de forma? in rest acelasi design plictisit ca si in industria auto… o facem o leaca mai mica pune un nume nano, micro, XL, XXL. sunt curios cat de mult vibreaza tabla daca pui un hard de 3.5
Carcasa are aproape 5Kg iar laterala fara geam este ranforsata cu material fono-absorbant. Slabe sanae sa vibreze.
Filtrul din fata se scoate demontand masca frontala.
Pingback: Prezentare - Fractal Design Era ITX - lab501