Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare
Analiza exterioara
Seria Torrent este alcatuita 6 variante, mai precis Torrent Black TG Light Tint, Torrent Gray TG Light Tint, Torrent White TG Clear Tint, Torrent Black RGB TG Light Tint, Torrent Black Solid si Torrent Black TG Dark Tint. Noi vom discuta astazi despre Fractal Design Torrent White TG Clear Tint, o carcasa alba, cu geamul lateral construit din sticla transparenta.
Toate carcasele din aceasta serie sunt livrate cu doua ventilatoare de 180mm montate pe latura frontala (Fractal Design Dynamic X2 GP-18 pentru majoritatea modelelor, respectiv Fractal Design Prisma AL-18 PWM ARGB pentru modelul Torrent Black RGB TG Light Tint), precum si cu 3 ventilatoare de 140mm montate pe latura inferioara, mai precis Fractal Design Dynamic X2 GP-14, pentru toate modelele cu exceptia lui Torrent Black RGB TG Light Tint, unde gasim 3 ventilatoare Fractal Design Prisma AL-14 PWM ARGB.
In pachet gasim cutia standard cu accesorii, care include de aceasta data si un suport pentru placile grafice cu greutate ridicata, precum si doua sine pe care putem monta 3 ventilatoare de 120 sau 140mm pe latura frontala, daca ne dorim acest lucru.
Asa cum puteti observa si in imaginile de mai jos, Fractal Design Torrent pastreaza liniile generale ale carcaselor Fractal Design, sistemul de prindere al celor doua laterale, filtrul de praf inferior, respectiv placutele care protejeaza zona slot-urilor de expansiune fiind detalii binecunoscute pentru fanii producatorului.
Totusi, conceptul general este cu totul altul, Fractal Design Torrent fiind echipata cu o masca frontala alcatuita din profile de aluminiu dispuse paralel, care permit admisia unei cantitati ridicate de aer in interior. In spatele acestora gasim un filtru de praf detasabil, precum si cele doua ventilatoare de 180mm incluse din fabrica.
Latura inferioara este acoperita de asemenea de un filtru de praf detasabil, deasupra acestuia fiind montate cele trei ventilatoare de 140mm despre care va povesteam mai devreme. Zona este decupata aproape in totalitate, pentru a permite admisia unui flux de aer cat mai ridicat, picioarele de plastic sunt demontabile, iar intre ele gasim doua zone in care putem monta benzi RGB de 30cm, pentru a obtine un efect luminos sub carcasa.
Mai mult decat atat, pe partea din spate gasim 4 benzi velcro care ne pot ajuta sa organizam cablurile atat in interiorul sistemului, cat si in exterior, Fractal Design Torrent oferind posibilitea de a organiza cablul mouse-ului, al tastaturii, cablul ethernet s.a.m.d.
Nu in ultimul rand, zona superioara este alcatuita dintr-o bucata solida din plastic, aici fiind dipusi 2 conectori USB 3.0, un conector USB 3.2 Gen 2 Type-C frontal, butoanele Power si Reset, precum si conectorii audio.
Comentarii
Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare
Pingback: lab501 » Fractal Design Torrent – Part II – Silent build