Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 August, 2021.

Concluzii

 
Fractal Design Torrent este o carcasa interesanta, care se inscrie perfect in portofoliul producatorului, datorita dotarilor, atentiei la detalii, calitatii constructiei si solutiilor inovatoare implementate, fiind in acelasi timp complet diferita prin design si concept.

Astfel, avem de-a face cu o carcasa voluminoasa, care permite obtinerea unui flux de aer foarte ridicat, indiferent daca discutam despre un sistem air-cooled sau despre un sistem racit cu ajutorul unui circuit cu lichid. Din acest motiv, Fractal Design Torrent este potrivita atat pentru un sistem high-end de ultima generatie, bazat pe cele mai puternice componente disponibile pe piata, cat si pentru un sistem echilibrat, orientat inspre silent computing.

Evident, avem de-a face cu o carcasa high-end de la Fractal Design, drept urmare calitatea constructiei este la inaltime, dotarile sunt la cel mai inalt nivel iar posibilitatile de configurare in functie de nevoile fiecaruia impresioneaza, chiar daca acest lucru nu este evident la prima vedere.

Astfel, Fractal Design Torrent este echipata cu doua ventilatoare de 180mm si trei ventilatoare de 140mm incluse din fabrica, insa putem schimba cu usurinta configuratia ventilatoarelor, de la configuratii bazate pe 4 ventilatoare de 180mm si pana la configuratii bazate pe 6 sau 7 ventilatoare de 120 sau 140mm.

Mai mult decat atat, fan controller-ul usureaza destul de mult organizarea cablurilor in carcasa, la fel ca si punctele de trecere si benzile velcro inteligent pozitionate in carcasa, constructia unui sistem in Fractal Design Torrent fiind o joaca de copii din punctul meu de vedere.

Nu in ultimul rand, apreciez includerea unui suport pentru placa video in pachet, precum si usurinta cu care putem demonta Fractal Design Torrent, iar fluxul de aer pe care putem sa il obtinem este cu adevarat impresionant. De altfel, chiar astazi vom publica partea a doua a acestui articol, in care ne-am concentrat pe acest aspect.

Pana atunci, trebuie sa va spun ca Fractal Design Torrent are un MSRP cuprins intre 179 si 229 EURO, in functie de echipare, versiunea testata de noi urmand a fi comercializata pentru 189.99 Euro. De altfel, din ce informatii am de la producator, carcasa este deja in stocul distribuitorilor locali, deci ar trebui sa isi faca aparitia in magazine chiar astazi.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare

Lasa-ne un comentariu: