Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare
Analiza interioara
Masca frontala, respectiv latura superioara a carcasei, se demonteaza cu usurinta, acelasi lucru fiind valabil si pentru cele doua laterale. Diferenta este ca panoul superior, respectiv picioarele, necesita inlaturarea a doua suruburi, in timp ce lateralele si masca frontala ies daca tragem usor de ele.
Asa cum ati observat deja probabil analizand imagini cu exteriorul carcasei, sursa este pozitionata in partea superioara a carcasei, intr-un compartiment dedicat. Tot aici gasim si o banda RGB care se conecteaza la placa de baza, precum si trei gauri care au rol de porturi de umplere, daca avem de gand sa construim un sistem racit cu ajutorul unui circuit custom.
Cu exceptia compartimentului sursei, interiorul este complet deschis, pentru a maximiza circulatia aerului in carcasa. De altfel, latura din spate este perforata in totalitate, in acelasi scop, producatorul bazandu-se pe utilizarea presiunii pozitive pentru evacuarea aerului cald in spatele carcasei, sursa jucand de asemenea un rol minor in evacuarea aerului cald din carcasa.
Desi la prima vedere spatiul deschis poate pacali privitorul, Fractal Design Torrent este o carcasa de dimensiuni mari, putand acomoda fara probleme placi de baza in format E-ATX, precum si un circuit de racire cu lichid. Avem de altfel la dispozitie si o zona in continuarea placii de baza unde putem monta un combo pompa+rezervor, iar latura frontala accepta radiatioare de pana la 420mm, ba chiar si 360x180mm, indiferent daca discutam despre radiatoare de grosime normala sau radiatoare din seriile Xtreme, sau despre configuratii push/pull.
De altfel, ventilatoarele de 180mm montate din fabrica au o grosime de 38mm si pot fi utilizate inclusiv pe latura inferioara, aceasta fiind echipata cu un montant detasabil unde gasim 3 ventilatoare de 140mm montate din fabrica. Acestea pot fi inlocuite cu 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 180mm, daca dorim acest lucru.
Si latura inferioara accepta radiatoare de pana la 420mm lungime, insa in acest caz trebuie sa tinem cont si de lay-out-ul placii de baza, utilizarea unor cabluri groase pentru conexiuni frontale, de exemplu, fiind posibila doar in cazul in care optam pentru ventilatoare de 120mm, sau radiatoare de 120/240 sau 360mm.
In spatele montherboard tray-ului gasim 6 tavite, 2 pentru unitati de stocare de 3.5″, respectiv 4 tavite dedicate unitatilor de stocare de 2.5″. Carcasa este echipata cu o multitudine de puncte de trecere pozitionate inteligent in jurul motherboard tray-ului, 4 dintre acestea fiind echipate cu garnituri de cauciuc. Nu in ultimul rand, avem le dispozitie mai multe benzi velcro pentru organizarea cablurilor, trei ghidaje pentru cabluri pozitionate langa montantii SSD-urilor, precum si un spatiu impresionant intre laterala dreapta si sasiu, de 32mm.
Nu in ultimul rand, Fractal Design Torrent este echipata cu un fan-controller, pe numele sau Nexus 9P Slim PWM Fan Hub. Acesta este pozitionat pe latura inferioara a carcasei, in spatele montantului unitatilor de stocare de 2.5″ si este capabil sa alimenteze 9 ventilatoare PWM cu 4 pini, putand furniza pana la 36W.
Comentarii
Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part I – Prezentare
Pingback: lab501 » Fractal Design Torrent – Part II – Silent build