Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 18 August, 2021.

Fractal Design Torrent

 
Astazi v-am povestit despre Fractal Design Torrent, o carcasa cu adevarat iesita din comun, care incearca sa rezolve o problema eterna a domeniului nostru – cum poti sa obtii un flux de aer ridicat, pastrand in acelasi timp un sistem curat, sau chiar silentios?

Majoritatea producatorilor de carcase au o abordare clasica in momentul in care discutam despre carcase bine ventilate – cat mai multe suprafete perforate, pe toate laturile carcasei. Totusi, aceasta abordare are si o serie de dezavantaje, cum ar fi accesul mult mai facil al prafului in interior, respectiv imposibilitatea construirii unui sistem silentios intr-o astfel de carcasa.

Desigur, abordarea este logica din punct de vedere al ventilatiei – fenomenul de convectie naturala ne spune ca aerul cald va avea tendinta de a se ridica, deci utilizarea unui panou perforat este fireasca. De asemenea, cu cat avem mai multe suprafete perforate, cu atat vom avea o capacitate de admisie si evacuare mai mare.

Aceste lucruri sunt in general valabile. Problema este, asa cum spuneam si mai sus, aparitia prafului si nivelul de zgomot emis de un astfel de sistem. Ei bine, cei de la Fractal Design sunt binecunoscuti pentru carcasele lor solide, orientate de multe ori inspre silentiozitate. Producatorul suedez a experimentat de-a lungul timpului cu diverse suprafete (mesh, tabla perforata), astfel incat gasim in portofoliul lor si carcase bine ventilate.

Cu toate acestea, de aceasta data avem de-a face cu altceva. Mai precis, cu o carcasa gandita special pentru un anumit tip de flux de aer, care nu se foloseste de convectia naturala a aerului cald, utilizand in schimb un flux de aer controlat si clar directionat, in combinatie cu presiunea pozitiva in carcasa. Ati vazut deja cu totii cum arata Fractal Design Torrent, deci nu voi mai intra in detalii.

Pe de alta parte, am fost curios cum se comporta in practica, in primul rand, iar in al doilea rand v-am promis ca va voi povesti si despre celelalte noutati lansate zilele acestea. Sau, mai bine zie, le voi pune la treaba. Asa ca haideti sa vedem ce componente am folosit pentru sistemul nostru, ce noutati au mai lansat Fractal, dar si ce capacitate de racire are Fractal Design Torrent.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Lasa-ne un comentariu: