Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 18 August, 2021.

Concluzii

 
Fractal Design Torrent m-a impresionat, pentru ca propune o solutie noua, pentru o problema veche de cand lumea si pamantul. Renuntand la racirea prin convectie si optand pentru un flux de aer bine controlat, Fractal Design au reusit sa construiasca o carcasa care se preteaza atat pentru sisteme puternice, cat si pentru sisteme silentioase, ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta o performanta.

Suportul de placa video inclus in pachet si cele trei ventilatoare montate pe podeaua generos decupata au grija de placa noastra video asa cum se cuvine, aceasta primind un flux direct de aer proaspat, fara nici un fel de obstructie. De altfel, asa cum am putut vedea in articolul de fata, daca setam ventilatoarele la 1200 rpm putem folosi o placa video ceva mai micuta chiar si fara ventilatoarele cu care a fost echipata din fabrica.

De asemenea, fluxul de aer constant care vine dinspre latura frontala si este evacuat prin spate fara nici un fel de obstacol este suficient pentru a folosi o solutie de racire fanless pentru procesor, iar daca folosim solutia fanless potrivita, vom putea utiliza chiar si o turatie extrem de scazuta a ventilatoarelor, adica 400 rpm, ceea ce inseamna ca sistemul nostru va fi pe deplin silentios, in conditiile in care temperatura procesorului este cat se poate de confortabila.

Asa cum spuneam, Fractal Design Torrent este o carcasa interesanta si sunt convins ca in curand vom vedea din ce in ce mai multe configuratii testate in ea, indiferent daca discutam despre sisteme high-end, sisteme silent sau sisteme racite cu apa. Practic, flexibilitatea de care da dovada Torrent este impresionanta, pe masura fluxului de aer, respectiv a aspectului elegant. In concluzie, Fractal Design nu lanseaza noi arhitecturi interne prea des, dar si cand o fac, rezultatul este pe masura asteptarilor.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Lasa-ne un comentariu: