Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 18 August, 2021.

Temperaturi

 
Bun, am construit sistemul, l-am pozat, am setat sursa in mod pasiv la incarcari mici, ceea ce se traduce in functionare pasiva in majoritatea timpului, in cazul sistemului nostru, am setat ventilatoarele la turatie maxima, adica 1200 rpm si am testat procesorul si placa video. Iar rezultatele sunt impresionante – procesorul nu trece de 64 oC, in timp ce placa video ajunge la 69 oC. Problema este ca monstruozitatile de 180x38mm misca o cantitate impresionanta de aer la turatie maxima, dar sunt si galagioase, drept urmare am redus viteza de turatie la 400 rpm.

Aici avem de-a face cu silentiozitate absoluta, iar procesorul nostru atinge doar 70.6 oC, combinatia Torrent + NH-P1 fiind absolut impresionanta. Din pacate insa, placa grafica se incinge excesiv si la 400 si la 600 si la 800 rpm, singura turatie la care putem folosi sistemul in acest mod fara probleme fiind 1200 RPM. Motiv pentru care, pentru gaming, este recomandat fie sa utilizam un radiator mai mare pentru placa video, fie sa o folosim asa cum vine de fabrica, impreuna cu cele doua ventilatoare.

In idle, respectiv in timp ce lucram doar cu procesorul, vom avea silentiozitate deplina, iar in timp ce ne jucam nu vom fi atenti la zgomotul emis de placa video. A win-win situation, cum ar spune britanicii.

 

1200 rpm
 

 
400 rpm
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Fractal Design Torrent – Part II – Silent build

Lasa-ne un comentariu: