FSP Raider 750 W – Test practic
Analiza exterioara
Ambalajul negru in care vine livrata sursa FSP nu este nici mare dar nici greu. Fata de cutiile in care vin alte surse aceasta s-ar putea numi chiar compacta. Cutia de carton este folosita de toate modelele din serie, iar specificatiile sunt inscriptionate pe o banda de carton care imbraca cutia. Aici sunt enumerate atat cablurile ce pleaca din sursa, cu tot cu conectori si distanta dintre ei cat si specificatiile electrice. Restul caracteristicilor, care se regasesc pe cutia propriu-zisa, sunt comune celor patru modele din familie – 450W, 550W, 650W si 750W.
Bundle-ul sursei pastreaza profilul low-cost, in pachet fiind incluse numai suruburile de prindere in carcasa, cablul de alimentare si manualul utilizatorului. Daca lipsa cureluselor de tip velcro face posibila comercializarea la un pret mai mic, eu nu pot critica decizia luata de cei de la FSP.
Sursa propriu-zisa are un design extrem de simplu. Intreaga carcasa este vopsita in culoare neagra si este finisata mat, numai eticheta de pe partea inferioara a sursei intrerupand monotonia. Partea buna consta in faptul ca Raider este construita solid, in ciuda folosirii unor materiale de calitate inferioara. Ansamblul rigid ofera senzatia ca sursa FSP este construita dintr-o singura bucata de metal, lucru care ma bucura, cu atat mai mult cu cat vorbim despre o sursa accesibila.
Modele din gama Raider nu sunt modulare, toate cablurile fiind permanent atasate de sursa. Varianta de 750W, cea testata de noi, pune la dispozitie conectorul ATX cu 24 de pini, unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, patru conectori PCI-Express cu 6+2 pini, noua conectori SATA, trei conectori Molex cu 4 pini si unul pentru alimentarea unitatilor floppy-disk. Avand in vedere puterea inscrisa pe eticheta, numarul de conectori disponibili este potrivit daca nu un pic prea scazut. Totusi, modelul de 750W va fi suficient pentru alimentarea unui sistem dual-VGA din acest punct de vedere.
Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Partea de +12v are o configuratie single-rail, capabila sa livreze 60A, asa ca repartizarea sarcinii nu va fi niciodata o problema. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 26A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.
Comentarii
Buna ziua, am pentru un sistem, cu procesor Intel Xeon Processor E5-2620 95w, 32Gb RAM, placa video Quadro 4000 sau GTX570 si 6 HDD-uri de 2Tb 7200 RPM, ce sursa imi recomandati? Dar o carcasa spatioasa cu airflow bun? Mentionez ca doresc un sistem cat se poate de silent. Multumesc!
Pingback: NEWS - Surse - Page 60 - My Garage