FSP Raider 750 W – Test practic
Concluzie
Inca o sursa, inca o concluzie, si trebuie sa va spun ca plec in urma acestui review cu o dezamagire vis-a-vis de sursa FSP. Nu ma asteptam ca pentru 320 de lei sa primim toate bunatatile din lume si nimic rau. Sincer sa fiu, nu am nicio problema cu functiile oferite de Raider: numarul de cabluri nu face necesara modularitatea iar functionarea semi-fanless nu este necesara atata timp cat ventilatorul pastreaza un nivel de zgomot scazut la incarcari mici. Tot ce e nevoie ca sa recomanzi o astfel de sursa este sa ofere un lucru in plus fata de concurenta…
Lucru pe care FSP Raider nu reuseste sa il faca in opinia mea. Incepand cu sistemul de racire zgomotos, al carui singur vinovat este turatia ventilatorului foarte ridicata (as aprecia cam 1100 – 1200rpm cu sistemul in idle) si terminand cu instabilitatea voltajelor, sursa FSP nu se distinge prin nimic fata de concurenta.
Pentru cel care cauta sa isi construiasca un sistem cat mai accesibil, nu as avea vreo problema in a-i recomanda FSP Raider, in special modelele mai mici deoarece sunt si mai ieftine. Este improbabil ca acel calculator sa consume peste 500W, acolo unde slabiciunile Raider-ului incep sa devina evidente. Nu am numere concrete, dar intuitia imi spune ca sursa FSP este si fiabila in timp, un aspect care nu merita neglijat. Si totusi, pentru sume apropiate de bani te poti alege cu alternative precum OCZ ZS sau o sursa Super Flower, iar motivele de mai sus parca palesc.
Comentarii
Buna ziua, am pentru un sistem, cu procesor Intel Xeon Processor E5-2620 95w, 32Gb RAM, placa video Quadro 4000 sau GTX570 si 6 HDD-uri de 2Tb 7200 RPM, ce sursa imi recomandati? Dar o carcasa spatioasa cu airflow bun? Mentionez ca doresc un sistem cat se poate de silent. Multumesc!
Pingback: NEWS - Surse - Page 60 - My Garage