FSP Raider 750 W – Test practic
Rezultate
Rezultatele obtinute de Raider nu sunt cele mai fericite. Uitandu-ma peste tabelul de mai sus, imi e greu sa cred ca cineva va putea recomanda aceasta sursa pe baza lui. Variatia voltajelor este foarte mare atunci cand sursa este incarcata cu puterea inscrisa pe eticheta. Cea mai mare a fost inregistrata pe rail-ul de +12v, la bornele de alimentare ale placilor video, unde tensiunea a scazut cu mai bine de sase procente pe timpul testelor. Multumita design-ului group-regulated, tensiunea de pe rail-ul de +5v creste simtitor pe masura ce sursa incearca sa compenseze scaderea de la +12v. Testele s-au oprit in momentul in care tensiunile s-au apropiat de limitele impuse de standardul ATX si nu in momentul activarii protectiei OCP.
Ce e drept insa, pana la o incarcare de 550W, sursa FSP reuseste sa pastreze niste tensiuni acceptabile. Pe rail-ul de +12v acestea se regasesc intre 11.75v si 11.85v, iar pe cel de +5v tensiunea se situeaza undeva intre 5.15v si 5.20v. Pentru un sistem care consuma cel mult 550W, asadar, FSP Raider nu este neaparat o alegere rea din perspectiva tensiunilor livrate. Probabil ca asa ar trebui judecata problema, pentru ca unui sistem ce necesita 600W+ probabil ii va fi alaturata o sursa dintr-o gama superioara de pret.
Din pacate, stabilitatea voltajelor nu este singura problema pe care Raider-ul o afiseaza. Nivelul de zgomot este a doua. Poate datorita radiatoarelor de mici dimensiuni sau poate cu scopul obtinerii unei fiabilitati sporite, ventilatorul se tureaza destul de devreme suficient de tare incat sa se auda aerul miscat. De la o sarcina de 300W deja sursa devine usor de auzit chiar si pe langa doua HD7970.
Comentarii
Buna ziua, am pentru un sistem, cu procesor Intel Xeon Processor E5-2620 95w, 32Gb RAM, placa video Quadro 4000 sau GTX570 si 6 HDD-uri de 2Tb 7200 RPM, ce sursa imi recomandati? Dar o carcasa spatioasa cu airflow bun? Mentionez ca doresc un sistem cat se poate de silent. Multumesc!
Pingback: NEWS - Surse - Page 60 - My Garage