High Power Element Bronze 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 30 September, 2011.

.

Rezultate

.

.

Comportamentul sursei a fost foarte bun, cea mai mare variatie de tensiune pe care am inregistrat-o a fost de ~2.5% pe linia de +12v care alimenta placa grafica. De notat ca aceasta variatie a fost obtinuta in conditiile depasirii puterii certificate pe eticheta cu ~80W, ceea ce arata si faptul ca avem la dispozitie o rezerva de putere.

Platforma Sirfa se dovedeste capabila, mult mai capabila decat ultima sursa mainstream testata care nu a atins nici macar puterea inscrisa pe eticheta fara ca linia de +12v sa paraseasca specificatiile ATX. Cum am spus si mai devreme, seria ZS de la OCZ este bazata pe aceeasi electronica cu unica diferenta constand in folosirea de condensatori japonezi (Matshusita + Nippon Chemi-Con) in loc de cei taiwanezi (Teapo) folositi de Element Bronze.

.
.

Concluzii

.

Pretul la care poate fi gasita High Power Element Bronze 600W in Romania este de ~275 RON la momentul scrierii acestui articol, un pret foarte bun tinand cont de comportamentul pe care l-am observat in testele noastre. Mai sunt disponibile de asemenea si variantele de 500W si 700W care pastreaza acelasi raport pret / calitate foarte bun.

Seria Element Bronze impresioneaza prin electronica solida bazata pe un design Independent Regulated, condensatori taiwanezi de calitate, iar zgomotul emis nu va depasi cu siguranta zgomotul sistemului in care va fi amplasata (se presupune un sistem mainstream cu un buget ce nu permite solutii extreme in privinta silentiozitatii: Noctua, Thermalright, etc). Aspectul cel mai interesant este pretul la care primim toate astea, ceea ce ma face sa recomand calduros aceasta sursa drept cea mai buna alegere pentru un buget de 200 – 300 RON.

.

Comentarii

8 comentarii la: High Power Element Bronze 600W – Test practic

  1. Alex a scris pe:

    Felicitari pt review, din categoria asta isi cumpara multi surse si cum la High Power cam lipsesc, prinde bine.
    Cat despre sursa, s-a comportat mai bine decat ma asteptam; nu credeam sa dea mai mult mult decat valorile de pe eticheta, mai ales la o variatie ok a rail-urilor.

  2. Alin a scris pe:

    Eu, personal am optat pt OCZ StealthXStream v2 600W OCZ600SXS2 la un pret de 290 RON si am citit review-uri externe si poate duce in jur de 720W.
    Felicitari pt review si tine-ti tot asa!

  3. ZEE a scris pe:

    Pacat ca n-are mufele slevuite era prea frumos la banii astia.

  4. sober a scris pe:

    Salut,

    In ultima vreme am avut experiente neplacute cu sursele, veneau cu coil noise. Din cate am putut sa deduc coil noiseul era produs de transformatorul mic.

    Din poze vad la aceasta sursa doar un transformator mare, nu are un al doilea transformator mai mic?

  5. matose Post author a scris pe:

    Coil noise-ul vine de obicei de la bobine si nu de la transformator. Sunetul produs de transformator este un bazait constant

  6. Nu recomand surse de la sirtec, am avut tot felul de probleme cu ele.

  7. Andrei a scris pe:

    Mie mi s-a ars fix dupa 6 zile. Nu vreau sa generalizez, dar acum stau cu frica. MMi-a fost inlocuita pe garantie, dar o saptamana m-a lasat fara PC. Si cand se iintampla o data, te astepti sa o patesti si a doua oara. Sper totusi ca nu.

  8. mihai a scris pe:

    fratilor sursa este pocnitoare zice ca este certificata bronze(adica 85+) dar dupa rezulatatul de consum nu se incadreaza nici in 80+.
    Faceti calculul simplu daca in load sau idlle stock are diferenta intre consumul AC si consumul DC de 22%(din 100% eficienta) adica 78% efienta reala poate fi o mica marja 1-2%plus-minus dar nesemnificativ.

Lasa-ne un comentariu: