High Power Element Bronze 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 30 September, 2011.

.

.

Cutia este simpla, avand accente aramii (simbolizand certificarea 80PLUS Bronze) pe fundal negru. In pachet gasim cablul de alimentare, suruburi pentru instalare, sticker pentru carcasa dar si bride pentru aranjarea mai facila a cablurilor.

Sursa are 2 rail-uri de +12V si poate furniza o putere maxima de 504 W (42 A), suficient chiar si pentru un procesor cu 6 nuclee impreuna cu o configuratie dual-GPU.

.

.

Pentru alimentarea procesorului avem o mufa 4 pini dar si un cablu EPS 8-pini, lucru imbucurator pentru placile cu 2 alimentari (EVGA Classified, ASUS Rampage III, Gigabyte X58A-OC, ASUS Crosshair V, etc). Pentru placile video avem la dispozitie 2 mufe PCI-Express 6 / 8 pini, in timp ce pentru SSD / HDD / ODD gasim 3 conectori MOLEX, 6 conectori de alimentare SATA si un conector FDD (de dragul vremurilor apuse, probabil).

Sleeving gasim doar pe cablul de 24-pini, in schimb apreciez conectorii negri cu sistem de detasare rapida pentru mufele MOLEX.

.

Comentarii

8 comentarii la: High Power Element Bronze 600W – Test practic

 1. Alex a scris pe:

  Felicitari pt review, din categoria asta isi cumpara multi surse si cum la High Power cam lipsesc, prinde bine.
  Cat despre sursa, s-a comportat mai bine decat ma asteptam; nu credeam sa dea mai mult mult decat valorile de pe eticheta, mai ales la o variatie ok a rail-urilor.

 2. Alin a scris pe:

  Eu, personal am optat pt OCZ StealthXStream v2 600W OCZ600SXS2 la un pret de 290 RON si am citit review-uri externe si poate duce in jur de 720W.
  Felicitari pt review si tine-ti tot asa!

 3. ZEE a scris pe:

  Pacat ca n-are mufele slevuite era prea frumos la banii astia.

 4. sober a scris pe:

  Salut,

  In ultima vreme am avut experiente neplacute cu sursele, veneau cu coil noise. Din cate am putut sa deduc coil noiseul era produs de transformatorul mic.

  Din poze vad la aceasta sursa doar un transformator mare, nu are un al doilea transformator mai mic?

 5. matose Post author a scris pe:

  Coil noise-ul vine de obicei de la bobine si nu de la transformator. Sunetul produs de transformator este un bazait constant

 6. Nu recomand surse de la sirtec, am avut tot felul de probleme cu ele.

 7. Andrei a scris pe:

  Mie mi s-a ars fix dupa 6 zile. Nu vreau sa generalizez, dar acum stau cu frica. MMi-a fost inlocuita pe garantie, dar o saptamana m-a lasat fara PC. Si cand se iintampla o data, te astepti sa o patesti si a doua oara. Sper totusi ca nu.

 8. mihai a scris pe:

  fratilor sursa este pocnitoare zice ca este certificata bronze(adica 85+) dar dupa rezulatatul de consum nu se incadreaza nici in 80+.
  Faceti calculul simplu daca in load sau idlle stock are diferenta intre consumul AC si consumul DC de 22%(din 100% eficienta) adica 78% efienta reala poate fi o mica marja 1-2%plus-minus dar nesemnificativ.

Lasa-ne un comentariu: