Prezentare – be quiet! Dark Base Pro 901

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 October, 2023.

be quiet! Dark Base Pro 901

 

Iata ca au trecut mai bine de 7 ani de cand aveam in redactie flagshipul celor de la be quiet!, respectiv be quiet! Dark Base Pro 900, o carcasa ce impresiona prin modularitatea si flexibilitatea sa interioara. Imi amintesc cum aceasta incorpora foarte multe dotari la un loc, fapt destul de impresionant la acea vreme, arhitectura reversibila si calitatea constructiei facand-o sa se remarce cu usurinta din oferta disponibila pe piata in anul 2016. In ciuda faptului ca be quiet! nu activa de mult timp pe piata carcaselor la acea vreme, producatorul german a avut viziunea si entuziasmul necesar prin care sa incorporeze un incarcator wireless (pe atunci putine telefoane suportau acest lucru), ventilatoare PWM Silent Wings 3 dar si insonorizarea potrivita pentru a face din Dark Base Pro 900 o carcasa cu adevarat silentioasa.

La inceputul lunii iunie a acestui an, va informam ca be quiet! urmeaza sa lanseze noul sau flagship in materie de carcase, be quiet! Dark Base Pro 901, practic succesorul lui Dark Base Pro 900. Desi la acea vreme v-am povestit in mare despre noile imbunatatiri aduse prin acest model, parca nimic nu se compara cu a avea carcasa in laboratorul nostru si a va povesti mai pe larg despre aceasta.

Pentru inceput va voi spune ca procesul de transformare a interiorului a fost usurat considerabil prin implementarea unui ghidaj prezent pe sasiu, iar partea de iluminare ARGB si cea de control a turatiei ventilatoarelor se face prin intermediul unui panou capacitiv. In rest, avem parte de conectori de actualitate, incarcatorul wireless a fost upgradat la 15W pentru o incarcare mai rapida, iar ventilatoarele incluse sunt tot cele proprietare, insa din cea mai noua serie be quiet! Silent Wings 4 – acestea vin fara colturi demontabile, fiind turnate dintr-o bucata, dezvoltate special pentru utilizarea in carcase. Pentru o personalizare si mai profunda, panoul frontal si plafonul beneficiaza de panouri interschimbabile, astfel incat se poate opta pentru maximizarea airflow-ului sau pentru silentiozitate, in functie de nevoile si dorintele fiecaruia.

Pe langa reversibilitatea layout-ului interior, zona sloturilor de expansiune are parte de propria sa modularitate, astfel incat aceasta poate fi rotita cu 90 grade pentru a sustine placa video in pozitie verticala. Odata cu lansarea noului flaship, producatorul german a lansat si un riser PCIe 4.0 proprietar care va fi compatibil cu toate carcasele be quiet! care beneficiaza de suport pentru montarea verticala a placilor video. Acesta se achizitioneaza separat iar costul sau – din ce am vazut in magazinele on-line din Romania – este in jur de 290 lei.

Acestea fiind spuse, va invit pe paginile urmatoare pentru a putea vedea mai in detaliu noutatile pe care be quiet! Dark Base Pro 901 le aduce.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: