Prezentare – Cooler Master MasterBox Lite 5

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 July, 2017.

Analiza exterioara

 

Cooler Master MasterBox Lite 5 este un mid tower simpatic, ce pastreaza linia de design cu care ne-am obisnuit de ceva timp. Totusi, panoul frontal acrilic cu efect de oglinda pentru care s-a optat aduce acel element de distinctie pe care il apreciez si pe care il caut atunci cand aleg ceva strict pentru sufletul meu. Imbinarea panoului frontal cu sasiul carcasei, design-ul celor doua rame detasabile care il definesc cat si faptul ca iti vezi propria reflexie atunci cand sistemul este oprit – nu te duc nici o secunda cu gandul la acril… mai degraba la sticla.

In cutia cu accesorii gasim doua rame din plastic (pe negru si pe alb) pe care le putem monta in locul celei standard, astfel incat carcasa sa se potriveasca cat mai bine cu tema sistemului nostru. Sigur, nivelul de personalizare poate merge chiar mai departe de atat – cu ajutorul unei imprimante 3D putem pune in practica propria viziune asupra ramelor din moment ce producatorul ofera schitele pentru acestea.

Detasarea panoului se face extrem de usor si rapid, la baza existand un lacas dedicat de care se trage. Totusi, sa nu confundam zona dedicata inlaturarii panoului cu zona ramei inferioare. Ambele rame sunt atasate prin suruburi de panoul frontal, insa daca tragem de rama inferioara vom tensiona panoul acrilic inutil, putand chiar sa il fisuram.

Pe langa rolul estetic al celor doua rame, acestea au si rolul de a proteja interiorul prin cele doua filtre de praf de tip mesh atasate – rama inferioara are o gura de captare mai mare in timp ce rama superioara are o gura de captare foarte mica.

Pentru ca nimic nu este intamplator, efectul de oglinda subliniaza rafinamentul design-ului atunci cand sistemul este oprit si ii potenteaza frumusetea interioara atunci cand se lumineaza in interior. Ne putem imagina cum ar arata 3 ventilatoare RGB montate pe partea frontala unde privirea nu este ingradita de nici un material opac.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: