Prezentare – Gamdias Talos P1
Analiza exterioara
Gamdias Talos P1 este un mid-tower echipat cu patru panouri din sticla securizata, astfel incat componentele din interior sa poata fi admirate in voie indiferent de unghiul din care privim sistemul. Fie noapte, fie zi, benzile de iluminare aplicate pe ambele laterale ale carcasei impreuna cu logo-ul Gamdias dar si cele trei ventilatoare incluse dual ring, completeaza ideea de transparenta data de sticla securizata, acestea in sine fiind lucruri cautate si apreciate de catre fanii curentului RGB.
Cele doua panouri laterale sunt magnetice si se ataseaza rapid de sasiu prin intermediul balamalelor incluse in pachet. Unghiul de deschidere al acestora depaseste cu mult 180 de grade asadar un minim de atentie este necesar atunci cand deschidem usile – desi panourile au o grosime de 4mm exista oricand riscul de a le compromite intr-un moment de neatentie.
Design-ul trapezoidal al panoului frontal si al plafonului este destul de inspirat, acesta reusind sa rezolve vesnica problema a airflow-ului insuficient. Desi partea de evacuare (adica plafonul) este echipata cu un filtru de praf magnetic, principala zona de admisie are cat mai putine limitari tocmai pentru a obtine acel flux de aer pe care multi si-l doresc. Reversul acestei abordari consta in acumularea mult mai rapida a prafului in interior, atat pe sticla securizata de pe masca frontala, cat si pe cele trei ventilatore (eventual radiator).
Masca frontala si cea a plafonului se scot prin tragere, necesitand un efort mic din partea mea, nefiind nevoie sa apelez la diverse tertipuri pentru a reusi sa desprind clamele de sustinere. Structura si constructia celor doua masti este implementata excelent, acestea avand rigiditatea potrivita si nu trebuie sa stai cu frica-n san ori de cate ori le manipulezi. Cele doua benzi laterale de pe plafon sunt conectate la masca frontala asadar nu ar fi indicat sa aplicam prea multa forta in momentul in care o demontam. Zona de control a sistemului este integrata in masca frontala, drept urmare conexiunile vor fi tensionate in momentul in care inlaturam masca frontala – recomandat ar fi sa se inceapa cu eliberarea cablurilor din controller si apoi sa fie scoasa masca.
Panoul I/O al sistemului este dotat cu un buton Power, un buton pentru controlul vitezei ventilatoarelor (turatie maxima, turatie medie si oprit), un buton pentru controlul iluminarii (cel de jos), jack-uri stereo (microfon si casti), doua porturi USB 2.0 si doua porturi USB 3.0. De mentionat faptul ca amplasamentul zonei de control a sistemului poate fi schimbat, aceasta putand fi instalata in partea de sus a mastii frontale inlocuind practic logo-ul “Gamdias”.
Picioarele carcasei sunt construite din plastic captusit cu paduri din cauciuc ca suprafata de contact, nelasand urme pe birou / podea in urma manipularii. Inaltimea picioarelor este scuza perfecta pentru dispunerea unitatii la loc de cinste, respectiv pe birou (sau direct pe podea).
Comentarii
Carcasa ce ar fi avut potential, dar ma dezamageste din mai multe puncte de vedere:
– lipsa filtrului de praf pe masca frontala. Un filtru de praf chiar nu ingreuneaza atat de mult fluxul de aer si sunt solutii sa arate si ok sub panoul ala de sticla.
– la pretul asta sa nu ai USB C nu e ok.
– as vrea ca producatorii sa realizeze ca nu trebuie sa puna un logo cat jumatate de carcasa pentru a iesi in evidenta cumparatorilor. Ar trebui sa lase produsul sa vb de la sine. E odios logo-ul ala imens pus acolo, pacat de restul carcasei.
– la nivelul asta de pret are competitie mare, carcase ce ofera solutii mult mai bine implementate decat ce propun ei aici. Iarasi, pacat de aspectul carcasei, ar fi putut iesi ceva fain.
Pingback: Prezentare – Gamdias Talos P1 | Stiri IT & C
Pingback: Prezentare – Gamdias Talos P1 - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie