Prezentare – Gamdias Talos P1

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 July, 2019.

Analiza interioara

 
Gamdias Talos P1 poate gazdui atat placi de baza in format ITX, mATX, ATX, sau E-ATX. Desi compatibilitatea cu intreaga gama de placi de baza suna excelent, in construirea unui sistem echilibrat partea estetica are un loc aparte iar putina planificare este necesara inainte de a porni la drum. Pentru a putea avea o imagine de ansamblu cat mai apropiata de realitate, mai jos gasiti o simulare cu formatele placilor de baza dar si cu potentialul amplasament a doua unitati de 2.5″ (tray-ul suporta acest lucru).

Dupa cum se poate observa, un format ITX sau mATX cel mai probabil va conduce catre un sistem dezechilibrat din punct de vedere estetic, in mare parte din cauza spatiului care va ramane intre marginea placii de baza si masca sursei (imaginati-va cablurile conectate la o placa de baza ITX). Formatul ATX incadreaza intreaga zona dedicata placii de baza, neacoperind zonele de trecere ale cablurilor, ceea ce va duce la un proces mult mai eficient de instalare pentru componente. Acest format lasa deschisa optiunea de a instala un radiator de 360mm/280mm/240mm in partea din fata sau chiar o unitate/doua unitati de 2.5″ pe tray-ul placii de baza astfel incat cablurile pot fi aduse prin orificiile de trecere. Formatul E-ATX poate fi de asemenea o optiune viabila chiar si cu un radiator de 360mm slim amplasat frontal, punctele de trecere de pe masca sursei fiind esentiale aici.

Nu voi insista prea mult in ceea ce priveste compatibilitatea ventilatoarelor si a radiatoarelor cu interiorul lui Gamdias Talos P1, informatiile necesare regasindu-se pe pagina a doua a articolului. Partea din spate a carcasei sustine doar un ventilator de 120mm a carui pozitie o putem ajusta atat cat permite sasiul, iar plafonul poate sustine chiar si radiatoare “sanatoase” din moment ce spatiul dintre placa de baza si partea superioara permite acest lucru. Carcasa este dotata din fabrica cu 3 ventilatoare proprietare dual ring Gamdias RGB de 120mm.

Carcasa vine cu o masca din otel decupata in zona sursei si ofera posibilitatea de a monta placa video pe verticala, insa riser-ul PCI-E nu este inclus in pachetul de accesorii. Doua unitati de 3.5″/2.5″ sunt sustinute de doua tray-uri echipate cu cauciuc antivibratii, iar in caz de nevoie (avem nevoie de spatiu) se poate renunta cu usurinta la montant. Dupa cum ne-am obisnuit, zona sursei este prevazuta cu mici insertii cauciucate care absorb din vibratii.

Apreciasem ceva mai devreme layout-ul tray-ul placii de baza, amplasarea orificiilor de trecere fiind gandita astfel incat cablurile ajung fix la “tinta”. Calitatea gromet-urilor este si ea un plus demn de luat in seama, practic este extrem de placut atunci cand cauciucul acestora nu se desprinde de sasiu cand esti cu cablurile in plin proces de conectare. Zonele de prindere in patru puncte sunt mana cereasca atunci cand vine vorba de cable management, acestea ofera practic un control mult mai bun al firelor.

Tot pe spatele tray-ului placii de baza gasim si controller-ul pentru ventilatoare si iluminare – cele trei ventilatoare incluse impreuna cu benzile LED fiind conectate la acesta din fabrica. Trebuie mentionat faptul ca hub-ul este compatibil doar cu mufele proprietare de 8 pini, drept urmare putem instala doar ventilatoare Gamdias daca vrem sa si functioneze. Controller-ului mai suporta inca 3 ventilatoare si inca 2 benzi LED, iar alimentarea acestuia se face printr-un conector Molex.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Gamdias Talos P1

  1. Catalin a scris pe:

    Carcasa ce ar fi avut potential, dar ma dezamageste din mai multe puncte de vedere:

    – lipsa filtrului de praf pe masca frontala. Un filtru de praf chiar nu ingreuneaza atat de mult fluxul de aer si sunt solutii sa arate si ok sub panoul ala de sticla.

    – la pretul asta sa nu ai USB C nu e ok.

    – as vrea ca producatorii sa realizeze ca nu trebuie sa puna un logo cat jumatate de carcasa pentru a iesi in evidenta cumparatorilor. Ar trebui sa lase produsul sa vb de la sine. E odios logo-ul ala imens pus acolo, pacat de restul carcasei.

    – la nivelul asta de pret are competitie mare, carcase ce ofera solutii mult mai bine implementate decat ce propun ei aici. Iarasi, pacat de aspectul carcasei, ar fi putut iesi ceva fain.

Lasa-ne un comentariu: