Prezentare – Gamdias Talos P1

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 July, 2019.

Concluzii

 
Pretul de achizitie a lui Gamdias Talos P1 este in jur de 700lei, in functie de stoc, magazinul care il comercializeaza dar si de reducerile aplicate de respectivul comerciant. Sticla securizata este pusa in valoare de trei ventilatoare RGB care radiaza efecte vizuale si in interiorul acesteia, fiind dual ring, in timp ce benzile LED contureaza laturile carcasei. De buna functionare a acestora se ocupa controller-ul inclus din fabrica al carui amplasament depinde de noi (avand dublu adeziv pe spate), acesta putand suporta inca trei ventilatoare si doua benzi LED proprietare Gamdias.

Numeroasele efecte de iluminare dar si turatia ventilatoarelor sunt controlate prin intermediul panoului I/O, singura mentiune aici fiind faptul ca iluminarea logo-ului Gamdias functioneaza independent, acesta fiind conectat direct la hub. In ideea de a veni cu o solutie eleganta pentru cei ce tin unitatea sub birou, s-a optat pentru inversarea zonei de control cu cea a logo-ul “Gamdias” – pentru a facilita acest lucru insa, panoul I/O nu mai este atasat de sasiu ci de panou, lucru destul de incomod atunci cand scoatem masca frontal si ne luptam cu caracatita de fire.

Interiorul unitatii este extrem de generos, acesta putand suporta fara probleme chiar si radiatoare de 360mm frontal si pe plafon. Sasiul este construit din otel solid, avand suficiente puncte de trecere bine amplasate astfel incat indiferent de formatul placii de baza (incepand cu ITX pana la E-ATX) se pot face conexiunile necesare. Masca sursei beneficiaza de o calitate asemanatoare, aceasta nu flambeaza in ciuda decupaturii din dreptul sursei si a celor doua puncte de trecere a cablurilor, iar zona tip fagure permite disiparea aerului cald.

Gamdias Talos P1 ofera de asemenea posibilitatea instalarii unei placi video pe verticala insa lipsa unui suport pentru un eventual riser dezamageste, nimeni nu o sa monteze placa video sprijinita numai in bracket-ul I/O. Tenta usor intunecata a sticlei securizate cere un cable management disciplinat, lucru nu tocmai dificil de realizat, multumita prinderilor in patru puncte care ofera un control mai amplu al cablurilor.

In cele din urma, experienta cu acest mid-tower a fost una placuta, ba chiar am gasit cateva efecte de iluminare si pe placul meu. Pe viitor nu ar strica daca s-ar inlocui cele doua porturi USB 2.0 cu Type-C, respectiv daca am vedea o ajustare a pretului. De exemplu, fratele mai mic Talos M1 ce vine doar cu 2 ventilatoare RGB si suporta maxim placi de baza ATX costa doar 300 lei, asadar consider ca Talos P1 poate deveni o alegere interesanta daca se apropie mai mult de segmentul 500 – 600 lei.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Gamdias Talos P1

  1. Catalin a scris pe:

    Carcasa ce ar fi avut potential, dar ma dezamageste din mai multe puncte de vedere:

    – lipsa filtrului de praf pe masca frontala. Un filtru de praf chiar nu ingreuneaza atat de mult fluxul de aer si sunt solutii sa arate si ok sub panoul ala de sticla.

    – la pretul asta sa nu ai USB C nu e ok.

    – as vrea ca producatorii sa realizeze ca nu trebuie sa puna un logo cat jumatate de carcasa pentru a iesi in evidenta cumparatorilor. Ar trebui sa lase produsul sa vb de la sine. E odios logo-ul ala imens pus acolo, pacat de restul carcasei.

    – la nivelul asta de pret are competitie mare, carcase ce ofera solutii mult mai bine implementate decat ce propun ei aici. Iarasi, pacat de aspectul carcasei, ar fi putut iesi ceva fain.

Lasa-ne un comentariu: