Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit
HYTE Y60
Iata ca a venit momentul sa avem in laborator si o carcasa din partea celor de la HYTE, recunoscuti pentru produsele lor artistice ca forma si design, indiferent daca discutam despre tastaturi, mouse-pad-uri sau noul AIO, Thicc Q60 pe care l-am putut vedea in cadrul targului Computex 2023.
Astazi vom arunca o privire in profunzime catre HYTE Y60, o carcasa cu o arhitectura dual-chamber disponibila in 3 culori: alb, negru si rosu. Varianta pe rosu a fost cea care ne-a atras vizual, majoritatea produselor de pe piata fiind disponibile doar in variante clasice de culoare; de fapt, ceea ce ne intereseaza de fiecare data cand avem de-a face cu nuante atipice este calitatea procesului de vopsire si tratare a suprafetelor. Cu alte cuvinte, aici nu exista cale de mijloc, orice greala si imperfectiune se vede iar asta vorbeste despre etica si nivelul de profesionalism al colaboratorilor cu care brand-ul a ales sa se asocieze, cat si despre standardul brand-ului in sine.
Pe langa arhitectura dual-chamber, HYTE Y60 vine si cu 3 panouri din sticla securizata usor fumurie, ce ofera un unghi mult mai amplu de vedere asupra interiorul sasiului. Mai mult decat atat, pentru acest proiect cei de la HYTE au colaborat cu cunoscutul designer Rob Teller, acesta declarand ca au pornit de la ideea de a creea un produs care sa reflecte estetica erei actuale imbinand totodata elementele necesare astfel incat un sistem sa prinda viata in interiorul sau. Mai mult decat atat, HYTE Y60 vine cu un riser PCI-E 4.0 conform cu nuanta carcasei, dar si cu 3 ventilatoare Flow FE12 (120mm, 1300 RPM). HYTE Y60 se gaseste in magazinele din Romania la un pret de 1100 lei, versiunea negru-rosu pe care o avem noi la test nefiind insa in stoc in acest moment.
Sa vedem totusi cum arata HYTE Y60, varianta negru-rosu, in paginile ce urmeaza si pentru ca acest model ne-a facut sa ridicam o spranceana, am decis sa optam si pentru kit-ul optional LCD DIY (Do it Yourself) al celor de la HYTE, acesta implicand atasarea unui ecran LCD pe panoul din sticla securizata situat spre utilizator – vom vorbi mai multe despre asta la momentul potrivit.
Comentarii
Mi se pare o carcasa care se expune foarte mult la praf chiar daca vine echipata cu filtre. Acest trend al carcaselor tip acvariu, sacrifica simplitatea si performantele unei carcase clasice, pentru aspectul vizual si nimic mai mult. Este doar o parere personala.