Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 4 April, 2024.

Analiza exterioara

 

Cantarind in jur de 10 kg, HYTE Y60 este o carcasa cu o arhitectura dual-chamber ce vine cu 3 panouri din sticla securizata oferind o imagine panoramica asupra primei camere, potentand efectul vizual creat de componentele (RGB sau non-RGB) ce vor fi instalate in aceasta zona. Cea de-a doua zona este protejata de un panoul lateral metalic de culoare rosie, tratat cu un strat protector lucios, in final rezultand un finish de o calitate excelenta. Combinatia de linii verticale şi orizontale care se regaseste atat pe panoul lateral, pe plafon, dar si in interiorul carcasei (pe podea), are o functie dubla: pe langa faptul ca ofera mai multa dimensiune suprafetelor, acestea ajuta aerul sa circule directionand flow-ul indiferent ca vorbim de racire, sau de evacuare.

Filtrele de praf se regasesc in zonele cheie ale carcasei sub diverse forme: pe podea sub forma de panou ranforsat cu plastic atasat prin intermediul unor cleme; panoul lateral si masca plafonului au filtrul de praf atasat pe spatele panourilor si acopera intreaga suprafata a acestora. Cei de HYTE au folosit pentru masca exterioara a plafonului otel – acesta se ataseaza de sasiu prin intermediul unor cleme de plastic turnate in interior, iar filtrul de praf se afla intre aceste doua materiale.

Daca in zona podelei avem 2 ventilatoare ce au rolul de a asigura temperatura optima pentru VGA, observam cu usurinta ca acest flux de aer poate fi suplimentat instaland pe lateralul sasiului o alta componenta de racire. Evacuarea aerului urmeaza calea traditionala, aceea de a fi eliminata prin partea din spate si prin plafon.

Cele 3 panouri din sticla securizata sunt stabilizate foarte bine, insa nu putem vorbi de o sertizare a acestora in partea din mijloc – intr-una din poze am bagat o foaie A4 intre ele ca sa va faceti o idee. Demontarea panoului lateral din sticla securizata se face normal, in timp ce panoul din mijloc si cel frontal sunt atasate de sasiu prin intermediul unor suruburi prinse sus si jos.

Conform amplasamentului inferior a zonei de control a lui HYTE Y60, aceasta este gandita pentru a fi tinuta pe birou, fiind prevazuta cu pad-uri cauciucate de buna calitate in zona picioarelor, care nu lasa urme pe birou. Aici avem la dispozitie un conector TRRS, doua porturi USB 3.0, 1 port USB 3.2 Gen 2 Type C si butonul Power pentru pornirea sistemului.

In zona din spate a carcasei intalnim sloturi de expansiune modulare, acestea fiind in numar de 3 + 7 low profile, prin urmare putem amplasa vertical o placa video de maxim 3 sloturi in timp ce restul dispozitivelor cu inaltime redusa (low profile) sunt instalate in spatele placii video. Producatorul include in pretul de comercializare si un riser PCIe 4.0 de calitate, in aceeasi culoare cu restul carcasei. Amplasamentul ventilatorului din zona din spate poate fi ajustat usor pe inaltime, iar accesarea unitatilor de stocare situate pe cele 2 tray-uri se face facil prin exterior.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit

  1. Victor a scris pe:

    Mi se pare o carcasa care se expune foarte mult la praf chiar daca vine echipata cu filtre. Acest trend al carcaselor tip acvariu, sacrifica simplitatea si performantele unei carcase clasice, pentru aspectul vizual si nimic mai mult. Este doar o parere personala.

Lasa-ne un comentariu: