Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 4 April, 2024.

Concluzii

 

Iata-ne ajunsi in ultima parte a prezentarii carcasei HYTE Y60, moment potrivit pentru a-mi aduna gandurile si a le transpune cat mai bine in scris astfel incat sa va puteti face o idee cat mai apropiata de ceea ce ofera producatorul, cat si ce il diferentiaza din marea de carcase disponibile. In primul rand, apreciez ideea de a imbina esteticul cu utilul, dintotdeauna am fost o mare fana a abordarilor de acest gen, cat si a “mutatiilor” ce fac trecerea spre noi moduri de abordare, fie ele incercari reusite sau nu.

Standardul calitatii fiecarei componente ce alcatuieste intr-un final HYTE Y60 este intr-adevar unul inalt. Pornind de la calitatea metalului si a plasticului, a vopselei cu finish lucios dar si a detaliilor pe care le vedem incluse pe cele 3 ventilatoare, pe tray-ul placii de baza (unde numele producatorului este vizibil) si continuand cu pachetul de accesorii prin includerea unui adaptor pentru mufa TRRS. De fapt, ceea ce imi place in mod deosebit la aceasta carcasa este versatilitatea – desi o racire pe apa in interior pare a fi cea mai eficienta abordare pentru a avea temperaturi optime si constante dar si pentru show-off-ul suprem prin intermediul celor 3 panouri din sticla securizata, in HYTE Y60 se poate adapta destul de usor si un sistem mai temperat.

Am apreciat ca interiorul carcasei este tratat asemenea unei locuinte, unde racirea zonei placii video se face subtil prin “pardoseala”, iar daca respectam grosimea placii video racite pe aer sub 60mm si o asezam cat mai aproape de placa de baza si cat mai departe de panoul din sticla, vom reusi sa ramanem in parametrii decenti cu temperatura. Dincolo de aspectul romantic, se subintelege ca este nevoie sa suplimentam racirea din interior fie printr-un AIO ( pe plafon limita este de 360mm, lateral limita fiind de 280mm), fie doar prin simple ventilatoare, desi prima varianta ar fi de preferat. Cu toate acestea, mutarea zonei frontale in lateral a creat o zona generoasa pentru racire, in care se poate instala chiar si o configuratie push-pull.

Pretul de comercializare pentru HYTE Y60 este de 1100 lei si include un riser-ul PCIe 4.0 de calitate preinstalat in slotul superior. Asemenea sistemelor ce includ dispunerea placii video pe verticala, modificarile viitoare pe care le vom efectua asupra sistemului vor fi ingreunate, atat placa video cat si panglicile riser-ului blocand accesul la sloturile placii de baza. Totodata, spatiul din spatele placii video este destul de compact, acest lucru limitand destul de mult tipul componentelor pe care le putem instala aici (sloturile PCIe fiind low profile) iar cablurile riser-ului fac ca racirea acestora sa fie destul de dificila.

Pe langa toate acestea, HYTE Y60 va presupune multa atentie si timp din partea unui utilizator, indiferent de abordarea pe care acesta decide sa o urmeze. Panoul mijlociu din sticla securizata nu etanseaza interiorul, astfel ca praful se va acumula destul de rapid in interior. Totodata, cei care decid sa urmeze o combinatie de racire bazata pe aer sau AIO vor trebui sa se asigure constant ca toate cele trei filtre de praf sunt curatate si isi pastreaza eficienta pentru a nu compromite valorile sistemul. Cred ca asta este un moment bun pentru cei interesati de HYTE Y60 sa se intrebe efectiv daca au timp pentru asta si daca au disponibilitatea de a investi atentia cuvenita. Comparativ cu o carcasa traditionala, unde filtrele se curatau o data la 6 luni, aici cam trebuie sa fi cu ochii pe cifre si iti trebuie ceva disciplina in a-ti dezvolta o rutina de mentenanta. Incerc sa spun ca poate fi consumator pe termen lung si iti va trebui mereu spatiu in care sa te desfasori, avand in vedere ca filtrele nu sunt detasabile de panourile lor, iar cel de pe podea este cel mai dificil de curatat atunci cand sistemul este complet. Ca tot vorbim despre acest filtru, inteleg ca este destul de dificil de implementat unul tip sertar, dar as fi vrut sa vad zona asta fara liniile de design, din pacate ele obtureaza destul de mult din capacitatea de admisie a aerului in interior.

Desi nu avem un fan controller inclus, a doua “camera” a carcasei ofera suficient spatiu pentru aglomerarea de cabluri ce se va strange aici si prezinta suficiente zone de trecere si ancore pentru fixarea cablurilor. Dispunerea unitatilor de stocare este facila si explorata eficient, putand astfel sa montam chiar doua unitati de 2.5″ intr-un singur bracket, insa as fi vrut sa vad un sistem antivibratii atat aici, cat si in zona sursei. Cablurile de alimentare ale panoului I/O trebuie trase spre placa de baza cand incepem sa construin sistemul si nu ca ultim pas, asa cum multi dintre noi suntem obisnuiti – este mai anevoios procesul de a trece cablurile prin etajul inferior al carcasei si sincer, as fi preferat ca manualul lui HYTE Y60 sa fie mult mai ofertant si sa includa inclusiv pasii cu care este recomandat sa se inceapa construirea sistemului, scutind de mult efort utilizatorul. Desi sistemul de prindere al panourilor din sticla securizata este foarte sigur si de efect, chiar daca exista riscul ca zgomotul din interior sa fie ceva mai evidentiat comparativ cu o carcasa traditionala, as fi apreciat totusi sa gasesc in manual detaliate zonele de prindere a suruburilor.

Referitor la kit-ul LCD DIY Kit, care costa separat in jur de 150$, cred ca este la latitudinea fiecaruia sa decida in ce vrea sa investeasca. Insa, as recomanda printarea sistemului de montare, din moment ce am pierdut aproximativ o ora cu gasirea de solutii pentru fixarea acestuia pe panoul din sticla securizata (atentie, nu il inlocuieste ci se ataseaza de el) iar in partea superioara se vede destul de inestetic banda mea adeziva, pentru ca ecranul in sine este mai mic. Sincera sa fiu m-am simtit ca si cum LCD-ul ar fi un produs 3rd party avand in vedere ca nu am beneficiat de un manual de instalare sau o compatibilitate explicita cu HYTE Y60. Nu ar fi fost o prea mare bataie de cap si includerea suportului printabil in pachet, mai ales ca fara el este dificil de fixat fara improvitatii inestetice. Cred ca problemele au fost rezolvate la HYTE Y70 Touch, ecranul (de tip touch de data asta) venind acum impreuna cu carcasa.

HYTE Y60 mi-a placut atat ca design, cat mai ales prin prisma calitatii constructiei si o recomand in special sistemelor de show racite integral cu lichid. Folosind o configuratie racita pe aer este posibil sa avem probleme cu temperaturile, avand in vedere fluxul de aer atipic, ingreunat de lipsa unui panou frontal perforat. Kitul LCD DIY vi-l recomand doar daca aveti rabdare si nu va enervati usor, pentru ceilalti recomand HYTE Y70 Touch care vine deja cu un ecran superior preinstalat, fiind suportat direct in aplicatia HYTE Nexus (fara batai de cap).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: