Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 4 April, 2024.

LCD DIY KIT

 

Cum producatorul ofera si optiunea de a instala un ecran LCD in partea centrala a suprafetei vitrate, ne-am gandit sa profitam si am decis astfel sa vedem cum arata HYTE Y60 cu aceasta dotare optionala, destul de costisitoare (150$), dar si cat de facil este acest proces in implementare. Display-ul instalat va fi conectat la placa video prin intermediul unui cablu HDMI, acesta fiind vazut de sistem ca un monitor secundar. Va trebui sa mutam aplicatia HYTE Nexus pe monitorul secundar si apoi sa configuram parametrii pe care vrem sa ii afisam, un procedeu destul de anevoios pentru un utilizator mai putin experimentat.

Panoul LCD este inclus intr-un kit DIY ce include panoul LCD in sine (rezolutia este de 1920 x 515), o foaie cu specificatii, drive board-ul si cablurile necesare de alimentare pentru ecran. Partea de DIY se refera la gasirea solutiei de montare a panoului unde ori ne bazam pe inventivitate ori downloadam un fisier STL pentru a printa un sistem de montare. Noi am ales sa fim inventivi si sa ne bazam pe skill-urile slefuite de-a lungul anilor. Tot ceea ce pot spune este ca montarea acestui LCD este chiar DIY, ai nevoie de cunostinte si dorinta de a bricola, nu este plug-and-play asa cum te-ai astepta la un produs dezvoltat si marketat special pentru acesta carcasa.

In cele din urma am reusit sa avem panoul functional atasandu-l de panoul din sticla securizata si sa ne facem o idee despre ce informatii sunt afisate prin intermediul ecranului LCD folosind aplicatia HYTE Nexus. Pe langa informatii esentiale despre procesor, memorii, spatiu de stocare dar si situatia zonelor de racire, avem si o zona de iluminare RGB pe care o putem urmari sau chiar informatii curente despre vreme. Exista mai multe teme si widget-uri dintre care putem alege si chiar selecta poze din calatoriile noastre pentru a fi afisate, ca un reminder din zilele insorite petrecute alaturi de cei dragi. Desigur, customizarea este ceva ampla iar atunci cand ai sistemul functional, poti pierde ceva timp prin toate optiunile si setarile disponibile.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – HYTE Y60 & LCD DIY Kit

  1. Victor a scris pe:

    Mi se pare o carcasa care se expune foarte mult la praf chiar daca vine echipata cu filtre. Acest trend al carcaselor tip acvariu, sacrifica simplitatea si performantele unei carcase clasice, pentru aspectul vizual si nimic mai mult. Este doar o parere personala.

Lasa-ne un comentariu: