Prezentare – Nanoxia CoolForce 1

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 June, 2017.

Analiza interioara

 

Este clar ca avem de-a face cu o carcasa gandita pentru un flux de aer traditional, astfel incat pe partea din fata avem doua ventilatoare Nanoxia CoolForce 140 montate din fabrica care se ocupa cu admisia aerului, iar in partea din spate avem un ventilator CoolForce 120 pentru evacuare. Suplimentar, prin inlaturarea montantului unitatilor de 5.25″ vom avea suficient spatiu pentru a monta frontal un AIO de maxim 280mm sau unul de maxim 360mm pe plafon (sau 3 ventilatoare de 140mm).

Desi intalnim destul de des cage-uri ODD cu sistem de montare tool-less, cel de fata este compatibil cu rezervoare de water cooling compacte. Din acest motiv interiorul cage-ului prezinta zone de trecere cauciucate dedicate indeosebi instalarii unui rezervor / pompe in format 5.25″.

Un alt detaliu interesant consta in tray-ul placii de baza care este indoit inspre interior, creand astfel spatiu pentru extensia de cablu EPS inclusa in pachetul de accesorii. Practic, daca nu stii unde sa cauti acel spatiu nu-l vei gasi, pentru ca nu este vizibil. Un alt avantaj al acestui layout (tray-ul in exterior cat si suficient spatiu de manevra intre placa de baza si plafon) este acela ca nu trebuie sa ne facem griji in legatura cu spatiul dintre radiator si memorii.

Referitor la formatul placilor de baza, CoolForce 1 suporta de la Mini-ITX pana la XL-ATX insa eu m-as limita doar la ATX. Alegerea unui format XL-ATX ar acoperi orificiile cauciucate care faciliteaza trecerea cablurilor dintr-o zona in alta si nu am vrea sa ne complicam existenta inutil. Alte limitari la care trebuie sa fiti atenti au legatura cu inaltimea coolerului de procesor (maxim 165mm) dar si cu lungimea placii video (285mm pana la cage-uri si 425mm fara).

Unitatile de stocare s-au dorit a fi modulare astfel incat cele trei unitati de 2.5″/3.5″ atasate orizontal de sasiu beneficiaza de lacasuri individuale, cauciucate (pentru absorbtia vibratiilor) si se fixeaza printr-un surub de tip thumbscrew. Fiecare montant este prevazut cu o decupatura in dreptul mufei astfel incat dupa instalarea si atasarea de sasiu ne vom folosi de extensia SATA 3.0 in unghi (inclusa in pachet) pentru a nu trece prin chinurile infernului atunci cand vom ajunge la partea de cable management si inchiderea panoului lateral. Al doilea cablu SATA 3.0 drept este dedicat unitatilor de 2.5″ si ar fi indicat sa atasam cablu inainte de a fixa SSD-ul de podea.

Cei care isi doresc mai mult spatiu pentru HDD pot achizitiona separat un montant dedicat (se pot instala 2 sau 3 unitati) care se ataseaza prin glisare de suportul din plastic de pe podeaua carcasei. Acest suport poate fi oricand inlaturat pentru a monta un ventilator 120mm/140mm. Zona sursei a beneficiat si ea de o atentie sporita astfel incat avem material fonoabsorbant nu doar pe podea cat si pe partea din lateral, adica exact in zona pe care multi o neglijeaza desi este cea mai predispusa la transmiterea vibratiilor.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Nanoxia CoolForce 1

  1. Sidd a scris pe:

    Un mic typo la ultima pagina “a fost a placere sa lucrez …”

  2. Monstru a scris pe:

    Multumim Sid

Lasa-ne un comentariu: