Prezentare – Be Quiet! Pure Base 600

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 April, 2017.

Concluzii

Debutand pe piata prin seria Silent Base si continuand cu inovativa serie Dark Base, decizia celor de la Be Quiet! de a se orienta acum spre zona cea mai competitiva din punct de vedere al pretului este salutara. Trebuie mentionat faptul ca zona entry-level este intr-o continua miscare si are o dinamica independenta. Variatia modelelor pe piata obliga producatorii sa ia deciziile cele mai potrivite, care sa se apropie cel mai mult de nevoile consumatorilor.

Pure Base 600 nu inoveaza, asa cum a facut-o Dark Base Pro 900, insa acest lucru este extrem de dificil tinand cont de pretul de comercializare. Carcasa puncteaza prin ventilatoarele Pure Wings 2 incluse din fabrica, fan controller-ul cu 3 pozitii integrat, capacul superior ajustabil precum si prin antifonarea extensiva folosita. Cu toate ca filtrele din spatele mesh-ului frontal se pot scoate pentru a fi curatate, design-ul mi se pare prea restrictiv si va aduna praful foarte repede. Desi antifonarea ofera greutate si soliditate elementelor de tabla si plastic, tabla folosita in constructia lui Pure Base 600 este destul de subtire comparativ cu modele echivalente de la Fractal Design, NZXT sau Corsair.

Disponibilitatea bay-urilor de 5.25″ precum si pretul ceva mai scazut decat al altor modele antifonate din fabrica fac din Pure Base 600 o varianta atractiva la 350lei. Cei ce pot neglija aceste aspecte pot lua in considerare modele ceva mai avantajoase din punct de vedere al raportului pret / dotari: Corsair Carbide 270R (300lei), NZXT Source 340 (320lei), Thermaltake Core V31 (320lei) sau Cooler Master MasterBox 5 (300lei). Daca vrem silentiozitate precum si o calitate mai buna a constructie putem aloca un buget suplimentar – la ~450lei gasim Fractal Design Define C.

Be Quiet! Pure Base 600 este o carcasa echilibrata, cu un pret corect. Totusi, chiar daca varianta prezentata de noi nu are geam lateral, as fi apreciat o masca pentru sursa si cablurile din partea inferioara precum si gromets de cauciuc la toate trecerile. Cum o carcasa entry-level nu vine fara o sursa potrivita, vom trata in curand si o sursa ce se potriveste de minune la carcasa prezentata astazi, Pure Power 10 pe numele ei de scena.
5

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Be Quiet! Pure Base 600

  1. Blahu a scris pe:

    Dragutza carcasa…o mica precizare totusi. Salutar este sinonim cu salvator https://dexonline.ro/definitie/salutar

Lasa-ne un comentariu: