Prezentare – Raijintek Paean Premium

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 April, 2021.

Analiza interioara

 
Asa cum spuneam, Raijintek Paean Premium are o arhitectura tri-camerala, adica este impartita in trei incinte distincte. Astfel, zona principala, in care vom monta placa de baza si majoritatea componentelor, poate gazdui placi de baza in format ATX, m-ATX sau mini ITX, placi video de pana la 430mm lungime, respectiv cooler-e de pana la 170mm inaltime.

Tot aici gasim si o zona dedicata in care putem monta un ansamblu pompa + rezervor, doua zone care pot adaposti un radiator de pana la 360mm sau trei ventilatoare de 120mm (pe laterala, respectiv pe latura superioara), latura inferioara si latura din spate a acestui compartiment putand de asemenea gazdui un ventilator de 120mm, respectiv un ventilator de 120mm sau un ventilator de 140mm.

Cea de-a doua incinta este pozitionata in spatele montantului placii de baza, aici putand fi montata o sursa de alimentare ATX, respectiv doua unitati de stocare de 2.5″ sau doua unitati de stocare de 3.5″, pe un montant central, demontabil. Laterala dreapta este echipata cu doua spatii perforate pentru admisie sau evacuare, protejate de filtre de praf magnetice.

Daca cei de la Raijintek s-ar fi oprit aici si tot am fi avut o carcasa bine dotata, cu un interior gandit logic. Totusi, asa cum va spuneam, Raijintek Paean Premium face parte dintr-o alta categorie de carcase, drept urmare intreaga latura inferioara, aproximativ 2/5 din intreaga carcasa, este dedicata racirii. Astfel, latura inferioara este perforata pe intreaga ei suprafata, iar cele doua laterale sunt acoperite cu capace dedicate, perforate la randul lor si protejate cu ajutorul a doua filtre de praf magnetice.

In incinta inferioara putem monta 2 radiatoare de 360mm si 6 ventilatoare de 120mm, ridicand totalul de radiatoare de 360mm care pot fi montate in Raijintek Paean Premium la 4!!!. Practic, Raijintek Paean Premium este gandita pentru a acomoda lejer doua circuite separate de racire cu lichid si nici nu este greu de imaginat cum vor fi configurate acestea. Doua radiatoare de 360mm montate pe latura inferioara, impreuna cu un combo pompa plus rezervor montat deasupra, respectiv un radiator de 360mm montat pe latura superioara si un distroplate echipat cu pompa (Acheron 240 Evo sau 360 Evo) montat in continuarea placii de baza.
 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Raijintek Paean Premium

  1. O11 dynamic cu suport pt mai multe radiatoare si, aparent sursa standard

Lasa-ne un comentariu: