Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750
Analiza exterioara
Seasonic Syncro Q704 este un mid-tower solid, atat datorita sasiului de otel la care se adauga si greutatea panoului din sticla securizata, cat si prin partile de aluminiu utilizate in zone cheie. Stilul sobru pe care il adopta carcasa o face potrivita pentru o gama larga de utilizatori, aceasta fiind potrivita atat pentru spatiul de lucru de acasa, dar si pentru un cadru mai oficial. Indiferent de mediul de activitate al user-ului, acesta trebuie sa tina cont de faptul ca panoul din sticla securizata se afla pe partea dreapta a carcasei si nu pe partea stanga, asa cum ne-am obisnuit sa vedem pe majoritatea carcaselor.
Daca masca frontala din aluminiu acopera o suprafata semnificativa din partea frontala a carcasei si are scop pur decorativ, in spatele acesteia producatorul a montat un filtru de praf tip sertar, care gliseaza pe doua santuri de ghidaj pentru a proteja ventilatoarele din aceasta zona. Avantajul acestei configuratii consta in principal in comoditatea curatarii filtrului (tragand de fanta frontala), iar distanta dintre panoul de aluminiu si filtrul frontal faciliteaza captarea aerului din exterior in interior. Personal, am apreciat si magnetii dispusi pe partea din spate a ramei filtrului de praf, acestia oferind o mai buna ghidare odata ce acesta ajunge aproape de capat. In cazul in care ii vine cuiva o idee nastrusnica si doreste sa-si personalizeze carcasa, panoul de aluminiu se poate separa de rama frontala din plastic odata ce aceasta este detasata (e prinsa prin cleme de sasiu) prin scoaterea celor 2 suruburi.
Pe plafonul carcasei se afla zona de control a sistemului unde vom gasi butonul Power iluminat subtil, butonul de Reset, jack-urile Audio, doua porturi USB 3.0, si un USB Type-C. Toate acestea sunt protejate prin insertii de cauciuc. Plafonul protejeaza interiorul de praf printr-un filtru de praf magnetic, iar filtrul de praf tip sertar de pe podea se scoate prin partea frontala a carcasei.
Ambele panouri laterale ale lui Seasonic Syncro Q704 sunt solide, in ciuda materialelor din care sunt construite. Practic avem un panou lateral din otel strasnic, care nu flexeaza chiar daca este decupat pentru a permite cable-management-ul (in varianta standard) sau pentru modulul Connect ce functioneaza ca un cable-management HUB (in varianta completa). Acest layout rezolva in principal problema racirii modulului Connect, acesta fiind amplasat in exterior, disiparea aerului cald avand loc natural, prin convectie.
Balamalele de pe partea din spate a carcasei ofera un unghi amplu de deschidere pentru panoul lateral, suportand in acelasi timp greutatea ansamblului. Extremitatea frontala din aluminiu a panoului lateral este de fapt un “maner” stilizat, care inlesneste modalitatea de deschidere a panoului. Garniturile cauciucate montate pe cele doua lungimi ale panoului izoleaza interiorul (poate avem o pompa mai zgomotoasa) iar extremitatea magnetica impreuna cu bulbul de pe panou asigura sertizarea/fixarea intregului panou. Trebuie mentionata totodata si “siguranta” din aluminiu inclusa din fabrica, aceasta fiind o masura de precautie impotriva deschiderii panoului pe durata a transportului. Aceasta “siguranta” se poate refolosi ori de cate ori avem nevoie – fie ca ne mutam, fie ca alegem sa facem carcasa babyproof.
Pe partea din spate a carcasei avem o reorganizare a layout-ului, unde cele 7 sloturi de expansiune modulare iau locul ventilatorului de 120mm, a carui inaltime este ajustabila pe inaltime. Tot in aceasta zona putem observa si rama pentru sursa,insa vom vorbi despre asta in paginile care urmeaza.
Picioarele carcasei sunt similare constructiei carcasei, fiind construite din aluminiu. Acestea protejeaza suprafata de contact prin intermediul pad-urilor cauciucate, iar personal nu am gasit urme pe suprafata de lucru in urma manipularii acesteia. Inaltimea picioarelor recomanda un amplasament al carcasei pe o suprafata plana, fie ca este vorba de un birou, fie ca ne referim la o podea (fara covoare, covorase, carpete etc).
Comentarii
Multumesc pentru poze! As fi dorit sa avem o poza si cu interiorul unei carcase high-end. Finisajele tot high-end sunt sau iese lumina/aer pe la imbinari. S-a facut cumva vreun studiu cu privire la diminuarea frecventelor maxime de lucru in functie de deltaV si ripplenoise-ului rail-ului de 12V. Sunt de parere ca si ATX ar mai fi scos un standard mai restrictiv daca ar fi fost cazul. Poate acum dupa lansarea RTX 3000 cu ai sai condensatori, early bios si driver
Ai poze cu interiorul la pagina 6. Finisajele au fost amintite in text.
Frecventele maxim de lucru ale cui? Prin Delta v te referi la ce tensiune, in mod specific?
Ma refeream la poze cu desktop-ul asamblat fara geam. Le-am vazut in alta parte si nu mi s-a parut o diferenta foarte mare dpdv al wire-management-ului(nu ma refer aici la fans si ARGB)
Frecventele procesorului sau cipului grafic. In functie de stabilitatea tensiunii 12V pentru ca aceasta se foloseste in principal.
Frecventa procesorului sau a nucleului grafic nu intra in discutie, suntem in 2020 , pe un site de entuziasti si folosim surse de calitate. Probabil daca utilizezi un no-name, atunci sa ai probleme.
Legat de wiremenagement, depinde cate sisteme ai construit pana acum. Mie mi se pare revolutionar conceptul.
Pingback: Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube