Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750
Analiza interioara
Seasonic Syncro Q704 vine din fabrica cu 4 ventilatoare de 120mm Nidec Servo PWM (max 2150rpm, 34 dBa) renumite pentru debitul de aer dar si pentru silentiozitate. Aspectul sobru si elegant al carcasei se potriveste de minune cu ventilatoarele server-grade de la Nidec Servo, probabil ca cei care vor opta pentru RGB vor opta pentru varianta Syncro Q700, livrata fara ventilatoare.
Layout-ul ATX inversat permite dimensiuni extinse de radiatoare pentru plafon, care in cazul lui Syncro Q704 suporta aceleasi dimensiuni ca si partea frontala: 240mm, 280mm, 360mm atat lungime standard cat si extinsa. Nu avem in acest caz limitari in ceea ce priveste inaltimea memoriilor pentru ca in acea zona nu ne impiedica nimic, in cel mai rau caz o a doua placa video, insa configuratiile multi-card si-au pierdut destul de mult din popularitate.
Carcasa poate gazdui placi de baza in format E-ATX, ATX, mATX si Mini ITX. Indiferent de formatul placii de baza, orificiile pentru trecerea cablurilor vor fi suficiente, fiind amplasate exact unde trebuie, lucru pe care l-am mai intalnit la modelele Fractal Design si anumite modele Corsair. Pe spatele panoului placii de baza avem cateva bride pentru ancorarea benzilor velcro sau a soriceilor insa nu sunt suficiente iar amplasarea lor nu este grozava daca folosim modulul Syncro Connect. Daca folosim carcasa fara modul, tunelul de plastic pentru wiremanagement ne ajuta si putem trece majoritatea cablurilor pe acolo, insa tot avem nevoie de bride in afara acestuia.
Decupatura mastii sursei are atat rol estetic, cat si functional – perforatiile prezente pe partea superioara a mastii permit caldurii degajate de sursa sa-si urmeze cursul firesc, avand totodata posibilitatea de a amplasa pe aceasta un ventilator suplimentar de 120mm. Limitarea in ceea ce priveste lungimea placii video este de 345mm. Pentru a nu avea probleme cu spatiul ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime de cel mult 185mm. In partea din spate a carcasei, in jumatatea inferioara, avem amplasat inca un ventilator de 120mm (poate fi montat si de 140mm) menit sa scoata caldura degajata de zona procesorului.
Pe spatele tray-ului placii de baza gasim zonele rezervate unitatilor de stocare, disponibilitatea optiunilor constand intr-un maxim de 3 unitati de 2.5″ amplasate direct pe spatele panoului placii de baza sau a 2 unitati de 3.5″ sau 2.5″ aflate in montantul modular al carui amplasament poate fi mutat spre partea din spate a carcasei (langa sursa) sau poate fi scos daca nu avem nevoie de el. Atentia pentru silentiozitate a celor de la Seasonic se vede prin decuplarea completa a elementelor prin cauciuc (distantiere sau benzi).
Pentru ca nu putem intelege doar din teorie si poze facilitatile extinse de wiremanagement date de combo-ul Syncro Q704 + Syncro Connect, am asamblat rapid un sistem folosind o placa E-ATX Z390 AORUS Extreme, procesor Intel Core i9 9900k, placa video Geforce GTX 2080 FE, memorii Corsair Dominator Platinum RGB 32GB 3600MHz CL18 si o racire pe lichid EK-AIO 360 D-RGB. Pentru a nu strica sobrietatea lui Syncro Q704 cu prea multa iluminare pe radiatorul de 360mm amplasat frontal am utilizat ventilatoarele Nidec Servo livrata o data cu carcasa, singura lumina venind de la placa de baza si waterblock-ul procesorului. Eu zic ca a iesit destul de bine…
Comentarii
Multumesc pentru poze! As fi dorit sa avem o poza si cu interiorul unei carcase high-end. Finisajele tot high-end sunt sau iese lumina/aer pe la imbinari. S-a facut cumva vreun studiu cu privire la diminuarea frecventelor maxime de lucru in functie de deltaV si ripplenoise-ului rail-ului de 12V. Sunt de parere ca si ATX ar mai fi scos un standard mai restrictiv daca ar fi fost cazul. Poate acum dupa lansarea RTX 3000 cu ai sai condensatori, early bios si driver
Ai poze cu interiorul la pagina 6. Finisajele au fost amintite in text.
Frecventele maxim de lucru ale cui? Prin Delta v te referi la ce tensiune, in mod specific?
Ma refeream la poze cu desktop-ul asamblat fara geam. Le-am vazut in alta parte si nu mi s-a parut o diferenta foarte mare dpdv al wire-management-ului(nu ma refer aici la fans si ARGB)
Frecventele procesorului sau cipului grafic. In functie de stabilitatea tensiunii 12V pentru ca aceasta se foloseste in principal.
Frecventa procesorului sau a nucleului grafic nu intra in discutie, suntem in 2020 , pe un site de entuziasti si folosim surse de calitate. Probabil daca utilizezi un no-name, atunci sa ai probleme.
Legat de wiremenagement, depinde cate sisteme ai construit pana acum. Mie mi se pare revolutionar conceptul.
Pingback: Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube