Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2020.

Syncro Connect 750W

 

Seasonic Syncro Connect (sau Connect 1.5 cum este denumit el intern) este bazat pe conceptul lui Seasonic Connect 750W, al carui review l-ati putut citi aici. Sursa propriu-zisa are acum logo-ul Syncro Connect inscriptionat pe grila ventilatorului, acesta fiind acum argintie in loc de negru. Pe partea din spate gasim doar conectorul IEC, butonul de pornit / oprit dar si butonul pentru configurarea regimului de functionare al ventilatorului. Dispozitivul Connect este alimentat de catre sursa de 750W folosind 2 conectori proprietari, toate cablurile modulare care pleaca din modul fiind de tip ribbon (panglica).

Specificatiile electrice sunt identice – linia de +12v are o configuratie single-rail 744W, modulul Connect ocupandu-se de conversia DC-DC pentru a furniza +3.3V si 5V, impreuna putand livra un maxim de 100W. Daca partea electrica a modulului Connect a fost pastrata, dimensiunea si functiile sale s-au schimbat usor pentru a se adapta nevoilor carcasei Syncro Q704. Problema incalzirii pe care am vazut-o in cazul primei implementari Connect a fost acum rezolvata prin supradimensionarea racirii modului impreuna cu fantele de aerisire orientate catre exteriorul carcasei (in panoul din spate avem o decupatura speciala pentru modul). Pentru cei interesati de comportamentul electric, puteti gasi rezultatele primei versiuni de Connect aici.

Pe langa functia de convertor DC-DC si distribuitor pentru diferitii conectori necesari, Connect 1.5 poate controla pana la 7 ventilatoare PWM, atat din punct de vedere al turatie, cat si din punct de vedere al iluminarii ARGB. Nu are software sau preset-uri hardware – Connect 1.5 isi ia informatiile din placa de baza sau alt dispozitiv de control printr-un conector PWM si o mufa ARGB cu 3 pini (in pachet avem diverse cabluri cu lungimi diferite pe care le putem conecta la mufele SYNC din dispozitivul Connect).

Desi Syncro Connect va fi disponibil si separat, utilizarea lui in alte carcase nu va fi chiar facila, datorita conectorilor 24pin si PCI-Express amplasati perpendicular, precum si din cauza grosimii considerabile a modulului. Seasonic a gandit Syncro Connect special pentru carcasa Syncro Q700 / Q704 si asa ar trebui folosit.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

  1. Marian a scris pe:

    Multumesc pentru poze! As fi dorit sa avem o poza si cu interiorul unei carcase high-end. Finisajele tot high-end sunt sau iese lumina/aer pe la imbinari. S-a facut cumva vreun studiu cu privire la diminuarea frecventelor maxime de lucru in functie de deltaV si ripplenoise-ului rail-ului de 12V. Sunt de parere ca si ATX ar mai fi scos un standard mai restrictiv daca ar fi fost cazul. Poate acum dupa lansarea RTX 3000 cu ai sai condensatori, early bios si driver

  2. Monstru a scris pe:

    Ai poze cu interiorul la pagina 6. Finisajele au fost amintite in text.

    Frecventele maxim de lucru ale cui? Prin Delta v te referi la ce tensiune, in mod specific?

  3. Marian a scris pe:

    Ma refeream la poze cu desktop-ul asamblat fara geam. Le-am vazut in alta parte si nu mi s-a parut o diferenta foarte mare dpdv al wire-management-ului(nu ma refer aici la fans si ARGB)
    Frecventele procesorului sau cipului grafic. In functie de stabilitatea tensiunii 12V pentru ca aceasta se foloseste in principal.

  4. Monstru a scris pe:

    Frecventa procesorului sau a nucleului grafic nu intra in discutie, suntem in 2020 , pe un site de entuziasti si folosim surse de calitate. Probabil daca utilizezi un no-name, atunci sa ai probleme.

    Legat de wiremenagement, depinde cate sisteme ai construit pana acum. Mie mi se pare revolutionar conceptul.

Lasa-ne un comentariu: