Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2020.

Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

 
Desi stiam de ceva timp de intentia celor de la Seasonic de a lansa o carcasa pe piata, nu credeam ca intr-o seara de sambata – in plina pandemie – vom vorbi despre ea pentru prima oara. Prototipul vazut la Computex acum cativa ani s-a transformat frumos in Syncro Q700, un colos din otel, aluminiu si sticla securizata. Pentru ca o simpla carcasa nu era suficienta pentru un producator de talia celor de la Seasonic, noua carcasa Syncro poate fi cumparata impreuna cu noua sursa Syncro Connect, denumita intern si Connect 1.5. Mai exact, avem de-a face cu o evolutie a conceptului initial Seasonic Connect, pe care l-am analizat aici. Pe langa optimizarea pentru carcasa Syncro, noul modul Connect poate ajusta turatia si iluminarea ARGB a pana la 7 ventilatoare.

Seasonic Syncro Q700 este o carcasa serioasa, grea, avand fata, precum si multe alte elemente din aluminiu, calitatea constructie amintind de modelele high-end de la Lian-Li (sunt sanse destul de mari ca acesta sa fie si OEM-ul cu care au lucrat Seasonic). Carcasa este disponibila pentru public in 3 variante – poate fi achizitionata atat fara modulul Syncro Connect, fara ventilatoare (Q700) sau livrata cu 4 ventilatoare Nidec Servo 120mm (Q704). Seasonic Syncro Q704 poate fi achizitionata si impreuna cu Syncro Connect incluzand o sursa de 650W, 750W (80PLUS Gold) sau chiar 850W (80PLUS Platinum). Noi am primit pentru review modelul Syncro Q704 impreuna cu sursa Syncro Connect de 750W (DGC-750) certificata 80PLUS Gold, cu un pret recomandat de producator de 389.90 euro (TVA inclus) – ceea ce inseamna aproximativ 2000 lei.

Cand vi pe o piata ticsita de carcase, mai mult sau mai putin reusite, este bine sa te uiti la ce ofera concurentii si care sunt atuurile si neajunsurile fiecaruia. Practic, Seasonic a creat prin Syncro un ecosistem menit sa usureze viata utilizatorului, iar personal apreciez micile detalii care fac diferenta intre o carcasa care iti solicita terminatiile nervoase cand asamblezi un sistem in ea si una care iti face treaba mai usoara, sistemul fiind gata mai repede. Ei bine, haideti sa vedem cum arata prima carcasa a celor de la Seasonic si cum se prezinta simbioza cu noul modul Syncro Connect.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

  1. Marian a scris pe:

    Multumesc pentru poze! As fi dorit sa avem o poza si cu interiorul unei carcase high-end. Finisajele tot high-end sunt sau iese lumina/aer pe la imbinari. S-a facut cumva vreun studiu cu privire la diminuarea frecventelor maxime de lucru in functie de deltaV si ripplenoise-ului rail-ului de 12V. Sunt de parere ca si ATX ar mai fi scos un standard mai restrictiv daca ar fi fost cazul. Poate acum dupa lansarea RTX 3000 cu ai sai condensatori, early bios si driver

  2. Monstru a scris pe:

    Ai poze cu interiorul la pagina 6. Finisajele au fost amintite in text.

    Frecventele maxim de lucru ale cui? Prin Delta v te referi la ce tensiune, in mod specific?

  3. Marian a scris pe:

    Ma refeream la poze cu desktop-ul asamblat fara geam. Le-am vazut in alta parte si nu mi s-a parut o diferenta foarte mare dpdv al wire-management-ului(nu ma refer aici la fans si ARGB)
    Frecventele procesorului sau cipului grafic. In functie de stabilitatea tensiunii 12V pentru ca aceasta se foloseste in principal.

  4. Monstru a scris pe:

    Frecventa procesorului sau a nucleului grafic nu intra in discutie, suntem in 2020 , pe un site de entuziasti si folosim surse de calitate. Probabil daca utilizezi un no-name, atunci sa ai probleme.

    Legat de wiremenagement, depinde cate sisteme ai construit pana acum. Mie mi se pare revolutionar conceptul.

Lasa-ne un comentariu: