Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2020.

Concluzii

 
Seasonic Syncro Q704 este o carcasa extrem de spatioasa, care imbina elemente high-end cu posibilitati extinse de racire. Elementele din aluminiu, sticla securizata cu tenta inchisa, cat si cele patru ventilatoare server-grade de 120mm Nidec Servo PWM renumite atat pentru silentiozitate, cat si pentru debitul de aer, sunt elemente care exprima intentia producatorului de a fi luat in serios pe piata carcaselor.

Atentia la detalii este complexa si porneste de la regandirea pachetului de accesorii, pana la multitudinea de pad-uri cauciucate amplasate strategic: tray-urile SSD-uri si a HDD-urilor (inclusiv intre acestea), in zona sursei dar si in interiorul tunelului de plastic pentru cable management (care este si magnetic). Actualizarea cutiiei de accesorii prin adaugarea unui organizator din plastic pentru suruburi la care se adauga si manusile textile de buna calitate ce previn aparitia amprentelor, par de bun simt si rezolva micile inconveniente de acest gen. Cele 3 ventilatoare frontale preconectate intr-un splitter si “mascarea PCB-ului zonei de control pe partea de interior a carcasei denota din nou atentie si pasiune pentru detalii.

Despre binecuvantarea unui spatiu interior ofertant ce permite scenarii opulente de customizare precum radiatoare de 360mm, placi video rubensiene precum AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G  sau instalarea unei pompe pentru o racire cu lichid … nu cred ca mai are sens sa insist. Modularitatea montantului unitatilor de 3.5″ ofera libertate in practica pentru utilizator, insa modulul Syncro Connect este elementul care leaga toate aceste elemente impreuna. Carcasa face parte fara indoiala din gama high-end, insa sursa de alimentare impreuna cu modulul Connect 1.5 intregesc cu adevarat viziunea celor de la Seasonic despre cum ar trebui sa arate PC-urile viitorului. Pentru moment carcasa Seasonic Syncro va fi comercializata doar impreuna cu Syncro Connect 650W Gold, 750W Gold sau 850W Platinum si nu se stie cand va fi disponibila fara acesta. Syncro Q704 pune in valoare modului Syncro Connect si vice-versa, insa pretul de 2000lei (versiunea care am avut-o la test de 750W) poate fi un impediment pentru multi.

Sincer ma asteptam sa coste mai mult, avand in vedere ca nu mai existe altceva similar pe piata. Pentru 2000lei primim o carcasa cu adevarat high-end, dar si o sursa de calitate cu 10 ani garantie, care usureaza semnificativ wiremanagement-ul si imbunatateste calitatea tensiunilor, ducandu-le mai aproape de consumator. Oricine a construit un sistem cu iluminare RGB si 4-6 ventilatoare stie ce zic atunci cand afirm ca suportul pentru 7 ventilatoare PWM + iluminare ARGB dat de Syncro Connect e mana cereasca si ne scapa de multe cabluri. Seasonic Syncro Q704 bundle cu Syncro Connect DGC-750 reprezinta prima incercare a celor de la Seasonic pe piata carcaselor, lansata simultan cu introducere unei noi versiuni a conceptului Connect. Produsele sunt pe masura asteptarilor, acum ramane de vazut cum vor fi primite ele de public. Se gandeste cineva deja la un cadou de Craciun?

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Seasonic Syncro Q704 + Syncro Connect DGC-750

  1. Marian a scris pe:

    Multumesc pentru poze! As fi dorit sa avem o poza si cu interiorul unei carcase high-end. Finisajele tot high-end sunt sau iese lumina/aer pe la imbinari. S-a facut cumva vreun studiu cu privire la diminuarea frecventelor maxime de lucru in functie de deltaV si ripplenoise-ului rail-ului de 12V. Sunt de parere ca si ATX ar mai fi scos un standard mai restrictiv daca ar fi fost cazul. Poate acum dupa lansarea RTX 3000 cu ai sai condensatori, early bios si driver

  2. Monstru a scris pe:

    Ai poze cu interiorul la pagina 6. Finisajele au fost amintite in text.

    Frecventele maxim de lucru ale cui? Prin Delta v te referi la ce tensiune, in mod specific?

  3. Marian a scris pe:

    Ma refeream la poze cu desktop-ul asamblat fara geam. Le-am vazut in alta parte si nu mi s-a parut o diferenta foarte mare dpdv al wire-management-ului(nu ma refer aici la fans si ARGB)
    Frecventele procesorului sau cipului grafic. In functie de stabilitatea tensiunii 12V pentru ca aceasta se foloseste in principal.

  4. Monstru a scris pe:

    Frecventa procesorului sau a nucleului grafic nu intra in discutie, suntem in 2020 , pe un site de entuziasti si folosim surse de calitate. Probabil daca utilizezi un no-name, atunci sa ai probleme.

    Legat de wiremenagement, depinde cate sisteme ai construit pana acum. Mie mi se pare revolutionar conceptul.

Lasa-ne un comentariu: