Prezentare – Segotep Wider X2

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 September, 2018.

Analiza interioara

 
Segotep Wider X2 este dotata din fabrica cu 3 ventilatoare de 120mm si poate gazdui atat placi de baza compacte in format ITX sau mATX, cat si ATX. Pentru a nu avea probleme de spatiu ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime mai mica de 160 mm, iar placa video sa nu depaseasca 320 mm (pana la ventilatorul frontal).

Desi pe partea din fata a carcasei se pot monta 3 ventilatoare de 120mm, acestea nu vor avea pe unde sa traga aer proaspat din moment ce masca frontala nu are nici o gura de captare cu exceptia manerului decupat in partea de jos. Din fericire, avem o gura de evacuare pe plafon, unde 2 ventilatoare de 120mm / 140mm se vor ocupa de eliminarea aerului cald. Radiatoarele care pot fi instalate variaza in functie de amplasamentul lor: frontal putem acomoda AIO-uri de 240mm/ 360mm, in timp ce plafonul poate sustine AIO-uri de pana la 280mm daca avem grija la inaltimea memoriilor, dar si a modelului placii de baza.

Carcasa vine cu o masca de otel nituita care acopera sursa si montantul celor doua unitati de 3.5″. Montantul poate fi inlaturat sau mutat cu 2.5 cm spre sursa, lasand spatiu suficient pentru un radiator si un ventilator spre partea din fata. Chiar daca tray-urile HDD-urilor lipsesc, pentru un cost final mai scazut, in pachetul de accesorii sunt incluse suruburile prin care vom fixa unitatile de stocare. Spatele tray-ului placii de baza suplimenteaza spatiul unitatilor de stocare, oferind posibilitatea de a sustine pana la 2 unitati de 2.5″.

In final, as fi apreciat ca tema silentiozitatii sa fie dusa pana la capat si sa vedem in zona sursei portiuni cauciucate care sa preia vibratiile acesteia. Cu putin bricolaj, cu siguranta se poate rezolva acest lucru, pretul este destul de mic pentru a face o vizita la Praktiker pentru materiale si la Mega Image pentru o bere.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Segotep Wider X2

  1. niko a scris pe:

    Care-i rostul mastii frontale in definitiv ? Daca nu are suport pt. unitatile optice, de ce nu e prevazuta cu gauri pt. admisia aerului dat fiind faptul ca se spot monta 3 ventilatoare ? Inteleg ca se doreste a fi silent dar optiuni de admisie a aerului se gaseau fara probleme si cu un nivel de zgomot acceptabil, un controller, burete ce putea fi scos si curatat etc. Chiar si la acest pret nu-i vad rostul acestei carcase. O carcasa segotep de 99 lei + 50, 100 poate arata si functiona mult mai bine ca acest rebut.

  2. Adrian a scris pe:

    Niko, nu toate carcasele sunt facute pentru PC-uri cu placa video dedicata, procesoare cu multe nuclee sau cu frecventa crescuta. Carcasa asta se adreseaza celor care vor ca PC-ul lor sa fie usor de intergrat intr-o incapere formala sau aranjata, sau poate chiar un spatiu in care se afla copii, unde nu ai vrea sa atragi atentia cu un ventilator care se misca sau vreo raza de lumina care sparge intimitatea carcasei.

  3. niko a scris pe:

    HAdrian, nu te baga in seama aiurea, te rog frumos. Daca era sa-mi explice cineva acela era moderatorul site-ului,Monstru sau cel ce a realizat rew-ul. Nu accept explicatii din partea unor neavizati, fara suparare. In alta ordine de idei, sper sa publicati cit mai multe articole si sa tineti lab in viata in ciuda vremurilor de regres mental in care am ajuns sa ne ducem existenta.

  4. Nu arata rau, dar intr-adevar lipsa sloturilor de unitati optice este un minus.

Lasa-ne un comentariu: