Prezentare – Sharkoon RGB HEX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 May, 2023.

Analiza exterioara

 

Sharkoon RGB HEX vine ambalata intr-o cutie de carton, fiind protejata in timpul transportului de doua bucati de polistiren. Greutatea sa de aproximativ 7kg o face destul de abordabila in transportare, chiar si de catre sotie. Mai intai vom da peste manualul utilizatorului, care prezinta informatii utile si chiar ofera cateva idei ce salveaza timp odata ce ne apucam de executarea operatiunii de asamblare. Accesoriile se regasesc in montantul carcasei, fixate pe pozitie de panoul lateral din otel, astfel incat panoul din sticla securizata ramane neatins.

Sharkoon RGB HEX este un mid-tower cu un design destul de versatil, aceasta adaptandu-se dupa nevoile si starea utilizatorului: adeptii simplitatii se pot bucura de toate facilitatile carcasei fara iluminare RGB, in timp ce fanii iluminarii colorate se pot desfasura full force, avand cam 20 de moduri RGB la dispozitie. Design-ul mastii frontale ofera o suprafata mare de captare a aerului, iar mesh-ul metalic perforat permite aerului sa intre cu usurinta, asigurand racirea corespunzatoare a interiorului. Sistemul de montare / demontare al mastii frontale este cel cu care ne-am obisnuit in cazul majoritatii carcaselor, clemele din plastic atasandu-se de sasiul de metal. Tot aici gasim si filtru de praf magnetic frontal, similar cu cel de pe plafon.

Pe plafonul carcasei gasim zona de control, alcatuita din butonul Power, butonul de schimbare a iluminarii RGB, 2 LED-uri de stare, jack-urile stereo (microfon si casti), doua porturi USB 3.0 si un port Type-C (USB 3.2 Gen 2). Desi ambele panouri laterale sunt construite integral din otel, totusi este bine de stiut ca in interior masca sursei este decupata.

Pe partea din spate a carcasei gasim cele 7 sloturi de expansiune, impreuna cu un ventilator de 120mm ARGB inclus. Acesta poate fi ajustat pe inaltime, oferind astfel mai multa precizie si eficienta in evacuarea aerului cald din interior. Picioarele carcasei sunt protejate astfel incat putem manipula linistiti carcasa, chiar si pe un biroul alb, insa trebuie sa fim atenti sa nu fie asezata pe un covor – inaltimea mica a picioarelor ar conditiona accesul aerului in sursa de alimentare – mai ales ca avem si un filtru de praf simplu aici. Tot aici se afla si suruburile ce fixeaza montantul din interior, iar daca avem de gand sa instalam un AIO de 360mm frontal ar fi mai bine sa incepem cu inlaturarea lui inca de la inceput.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: