Prezentare – Sharkoon RGB HEX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 May, 2023.

Analiza interioara

 

Sharkoon RGB HEX este echipata din fabrica cu 6 ventilatoare proprietare 120mm ARGB LED, amplasate frontal, pe plafon si in spate. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de acest mid-tower nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 6 ventilatoare (3 frontal, 2 pe tray-ul plafonului si 1 in spate), toate preconectate din fabrica la controller-ul RGB. La acesta se pot conecta maxim 8 componente RGB, ramanand asadar loc pentru inca doua noi aditii.

De asemena, Sharkoon RGB HEX ofera si posibilitatea de a mentine temperaturile sub control cu ajutorul racirii pe apa, in zona frontala fiind suficient spatiu pentru un radiator de 360mm (grosimea radiatorului + ventilator trebuie sa se incadreze in 64mm), ba chiar si pentru un radiator de 280mm pe plafon (grosimea radiatorului + ventilatorului trebuie sa se incadreze in 55mm). In zona din spate putem monta fara probleme un radiator de 120mm. Sinele de prindere ale ventilatoarelor de pe plafon sunt amplasate spre exterior si evita pe cat posibil problemele de compatibilitate cu unele placi de baza si unele memorii mai inalte.

Montantul placii de baza poate acomoda atat formatul mITX, mATX si ATX, cat si doua SSD-uri pe partea din spate, iar cablarea placii de baza se face prin intermediul zonelor de trecere (necauciucate, insa finisate excelent). Pe masca de otel a sursei gasim numele brand-ului ambutisat, aceasta fiind si un bun suport pentru a instala doua SSD-uri la vedere, alimentate prin cele doua zone de trecere aflate chiar in spatele acestora.

Zona din spatele tray-ului placii de baza este suficienta din punct de vedere al cable-managementului, in conditiile in care in interior se instaleaza un sistem modern si echilibrat, insa pentru cei care vor sa duca la extrem interiorul, spatiul este destul de restrictiv. In cele din urma ajungem si sub masca sursei, unde avem patru pad-uri aplicate pe podea pentru amortizarea vibratiilor sursei, aceasta avand la dispozitie 215mm. Tot in aceasta zona avem si montantul unitatii de 3.5″ detasabil, cu doua tray-uri, care suporta doua unitati HDD / SSD instalate. Trebuie mentionat faptul ca montantul trebuie scos in cazul in care se va opta pentru racire cu apa in zona frontala, ideal inainte de a se incepe instalarea componentelor.

Ancorele pentru cable management se gasesc doar in zona placii de baza, lucru ce face ca procesul de cable management sa fie mai migalos, insa mai avem ceva spatiu suplimentar in zona sursei. Alimentarea controller-ului pentru iluminarea ARGB se face printr-un conector SATA, in timp ce pentru alimentarea ventilatoarelor putem folosi adaptoare din 3 pin in MOLEX (incluse in pachet).

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: