Prezentare – Thermaltake S500 TG

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 March, 2020.

Analiza interioara

 

Thermaltake S500 TG este dotata cu doua ventilatoare din fabrica – unul de 140mm pozitionat frontal (1000rpm, 16dBA) si unul de 120mm montat in partea din spate (1000rpm, 20dBA), al carui amplasament poate fi ajustat pe inaltime. Dimensiunile carcasei sunt extrem de generoase, astfel incat putem instala 3 ventilatoare de 120mm/140mm sau chiar 2 ventilatoare de 200mm frontal, in timp ce plafonul poate gazdui 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 140mm/200mm. Radiatoarele variaza in functie de amplasamentul lor: partea frontala poate acomoda AIO-uri de pana la 420mm, in timp ce plafonul poate sustine AIO-uri de pana la 360mm. Inlaturarea montantului unitatilor de stocare creaza loc pentru un radiator de 360mm instalat pe tray-ul placii de baza. Da, cam atat de spatios este interiorul.

Carcasa poate gazdui placi de baza in format compact, cat si in format ATX. Indiferent de formatul ales, placa video poate fi instalata orizontal sau vertical, folosindu-ne de un riser care se fixeaza de suportul de metal aflat pe masca sursei, lucru care va preveni deformarea placii de baza. Limitarile pentru instalarea placii video sunt de 282mm pana in montant si 400mm fara. Indiferent de formatul ales, orificiile nu vor fi obturate, asadar trecerea cablurilor dintr-o zona in alta se poate desfasura fara probleme. Pentru a nu avea probleme cu spatiul ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime de cel mult 172mm.

Pentru un cable management cat mai facil, avem orificii de trecere amplasate pe masca de metal a sursei si pe tray-ul placii de baza. De remarcat spatiul creat intre tray-ul placii de baza si plafon dar si cel dintre tray-ul placii de baza si masca sursei.

Decupatura mastii sursei are atat rol functional, cat si estetic, astfel ca admirarea sursei se poate face din orice unghi in timp ce caldura isi urmeaza cursul firesc. Spatiul disponibil pentru alimentarea sistemul este de 220mm iar fixarea acesteia de sasiu se face prin intermediul bracket-ului existent.

Pe langa posibilitatile extinse de racire a interiorului, Thermaltake S500 TG nu dezamageste nici cand vorbim despre optiunile de stocare disponibile. Un maxim de 3 unitati de 3.5″ (2 unitati in montant si 1 pe spatele tray-ului placii de baza) sau 6 unitati de 2.5″(2 pe spatele tray-ul PCB, 1 pe montant, 2 in montant si 1 pe masca sursei), nu sunt dotari de neglijat. Montantul unitatilor este demontabil, iar in locul acestuia se poate instala fara probleme o pompa cu rezervor, suruburile acesteia fiind prinse in gaurile din podea.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Thermaltake S500 TG

Lasa-ne un comentariu: