Prezentare – Thermaltake Tower 200 Matcha Green

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 November, 2023.

Thermaltake Tower 200

 

Stau uneori si ma gandesc la vremurile de aur ale PC-ului, la frenezia construirii primului sistem, la fiorul care te cuprinde in momentul in care ai modificat ceva la PC-ul tau, pentru a obtine temperaturi mai scazute, un nivel de zgomot mai scazut, o performanta mai ridicata sau un aspect iesit din comun si imi dau seama ca “vremurile de aur”, din punctul nostru de vedere, sunt cele in care descopeream acest minunat domeniu si ne lasam consumati de pasiunea pentru el.

Ce-i drept, am avut si norocul sa fim contemporani cu raspandirea internetului, cu aparitia platformelor gen Steam, a jocurilor gen Starcraft sau Counter Strike, asta ca sa nu mai amintesc puzderia de titluri ajunse deja la rang de legenda care au pavat drumul… Warcraft, Mortal Kombat, Dune 2000, Command & Conquer, Need For Speed, Duke Nukem 3D, Doom, Quake, Hexen, Tyrian… doamne ce norocosi am fost sa crestem in astfel de vremuri!

Si totusi, daca facem putin abstractie de filtrul nostalgiei, al momentului in care noi am fost implicati in acest domeniu, sau al modului in care decurgeau lucrurile pe atunci, ne dam seama ca in zilele noastre lucrurile au ajuns la un nivel la care nici macar nu puteam visa candva, iar entuziastii din zilele noastre au la indemana componente si accesorii care depasesc ce ne puteam imagina in urma cu 20 de ani.

Desigur, totul are alt pret acum, intreg domeniul s-a schimbat si anumite parti frumoase s-au pierdut pe drum, iar despre creativitate versus mulgerea francizelor pentru bani putem dezbate ore intregi. Chiar si asa insa, cred ca adevarata era de aur a PC-urilor, din punct de vedere hardware, se desfasoara in fiecare an, de fiecare data cand primim un procesor nou, mai puternic, de fiecare data cand vedem o noua generatie de placi video, o sursa mai eficienta, un sistem de racire mai performant sau o carcasa mai ergonomica, sau de ce nu, mai diferita… si nu in ultimul rand, de fiecare data cand un tanar pasionat construieste pentru prima oara un sistem si apasa butonul Power…

Pentru ca asa cum am vazut in nenumarate randuri, acum avem la indemana o putere de calcul inimaginabila in urma cu 20 de ani, dar si componente si accesorii pentru toate gusturile si nevoile, inclusiv in domeniul carcaselor. Si poate v-ati intrebat pe buna dreptate de ce m-a lovit acest acces de nostalgie in momentul in care ne pregatim sa discutam despre o carcasa. Ei bine dragilor, pentru ca discutam despre o carcasa diferita, de la un producator care a fost prezent acolo, aproape la inceputuri, cu produse la fel de iesite din comun.

Vedeti voi, in 1999, in Taiwan, Kenny Lin fonda Thermaltake Technology Co Ltd, sau mai pe scurt Thermaltake, companie pe care cred ca o cunoastem destul de bine in zilele noastre. Si inca din primii ani, compania taiwaneza a incercat sa ofere produse iesite din comun. De la coolere cum ar fi Thermaltake Golden Orb sau Thermaltake Beetle si pana la carcase din seria Xaser sau Soprano… Ei bine, anii au trecut, iar Thermaltake au pastrat traditia carcaselor atipice, Thermaltake Core X9, Core P5, Level 20XT, Level 20GT sau Tower 900 continuand cu succes acest obicei. Iar astazi vom discuta fix despre o astfel de carcasa, pe numele sau Thermaltake Tower 200.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: