Prezentare – Thermaltake V200 TG RGB Edition

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 8 March, 2019.

Analiza interioara

 
Thermaltake V200 TG RGB Edition este echipata din fabrica cu 4 ventilatoare proprietare de 120mm, trei dintre ele fiind RGB, si poate gazdui atat placi de baza in format mini-ITX sau mATX, cat si ATX. Ventilatoarele sunt conectate in fan controller-ul inclus iar iluminarea poate fi controlata atat prin intermediul butonul RGB de pe panoul I/O, cat si prin intermediul software-ului placii de baza. Pe langa controlul iluminarii celor 3 ventilatoare, pe PCB-ul situat pe spatele carcasei gasim si un conector suplimentar pentru adaugarea unei benzi RGB.

In materie de limitari, coolerul de procesor nu poate depasi 160 mm in inaltime iar placa video 380 mm in lungime. Partea din fata a carcasei poate sa capteze aerul rece prin intermediul a 3 ventilatoare de 120mm sau chiar doua ventilatoare de 140mm, in timp ce plafonul poate acomoda pana la 2 ventilatoare de 120mm / 140mm. Radiatoarele care pot fi instalate frontal pot masura 120mm, 240mm sau 280mm lungime. In ceea ce priveste plafonul, lucrurile stau putin altfel – spatiul dintre plafon si placa de baza este destul de restrictiv, astfel incat un radiator nu ar avea loc.

Trecerea cablurilor dintr-o parte in cealalta nu se limiteaza numai la spatiile aflate pe tray-ul placii de baza, masca sursei oferind si ea patru deschideri. Cu toate acestea, ar fi fost de preferat ca zonele de trecere sa fie ceva mai generoase, in special cele de pe masca sursei. Zona de instalare a unitatilor de 2.5″ se afla tot pe tray-ul placii de baza, aici putand fi montate cel mult 3 unitati care se fixeaza pe tray folosind suruburile din pachetul de accesorii.

In partea din spate a tray-ului placii de baza gasim si zona dedicata celor doua unitati de 3.5″, insa pentru instalarea acestora trebuie inlaturata masca frontala. Lungimea sursei este limitata la 170mm, dar asta nu ar trebui sa fie o problema pentru sistemele care vor fi gazduite de aceasta carcasa.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Thermaltake V200 TG RGB Edition

  1. Alice Ionescu a scris pe:

    Nu înțeleg de ce avem trei vents in fata, totul acoperit cu sticla și plastic și nici măcar o fanta laterala…

  2. Alice Ionescu a scris pe:

    Acum am văzut ca e o fanta laterala pe panoul frontal, dar doar pe o parte… cât de eficient este… rămâne de văzut 🙂
    Poate e ceva similar cu Fractal Define, dar acolo e gândită distanța între fantele laterale și ventilatoare, la TT par mai mult estetice.
    Plus ca partea cu mesh in fata e relativa, foarte mult are impact filtrul de praf in viața reală.

Lasa-ne un comentariu: