Review – Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 July, 2021.

Analiza interioara

 

Asa cum ne putem astepta, ventilatorul folosit este produs de Be Quiet! fiind acelasi “Quality Fan”, intalnit si in cazul lui Pure Power 11 CM. De aceasta data insa, avem de-a face cu o noua revizie (QF2), care consuma mai putin (0.2A vs 0.3A la QF1) si are Rifle bearing. Discutam, desigur, despre un ventilator de 120mm, acesta putand atinge o turatie maxima de 1800rpm, pe care nu o vom vedea prea des in practica. La fel ca toate sursele Be Quiet!, Pure Power 11 FM 750W da dovada de o silentiozitate iesita din comun, atat la incarcari mici, cat si la incarcari mari. Practic, cu putin efort putem numara rotatiile ventilatorului chiar si atunci cand depasim puterea maxima a sursei.

 

 

Asa cum spuneam si mai devreme, CWT este partenerul celor de la Be Quiet! pentru Pure Power 11 FM, platforma integrata aici fiind dezvoltata special pentru acest model. Ca orice sursa moderna, Pure Power 11 FM foloseste pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) convertoare DC-DC, ambele amplasate pe un PCB separat, situat vertical aproape de PCB-ul cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat avand in vedere standardelor CWT, filtrarea EMI este realizata ca la carte:  2 condensatori Y si unul X (cu circuit de descarcare) direct pe mufa IEC, continuand pe PCB-ul principal cu 2 condensatori Y, 2 bobine pentru rejectie mod comun (CM), un condensator de tip X si un MOV (varistor) pentru protectie. Pentru curentii mari de intrare avem o protectie formata dintr-un releu impreuna cu un termistor, amplasate intre unul din capacitorii din primar si bobina PFC.

Capacitorii din primar sunt fabricati de Teapo, fac parte din seria LH, sunt certificati pentru o functionare la 85 oC si au o capacitate combinata de 780uF (2 bucati 390uF / 400V). In secundar gasim electrolitici tot de la Teapo, seriile SC si TA, dar si de la Elite, seriile ED si EK. Tot in secundar mai avem si o serie de polimerici, seria AREP cu ESR extrem de redus de la taiwanezi de la APAQ.

Calitatea condensatorilor folositi este decenta, insa certificarea doar la 85 oC a capacitorilor din primar, impreuna cu durata de viata de 3000 ore a capacitorilor Teapo din seria SC, pot sa justifice garantia de doar 5 ani acordata de Be Quiet! pentru acest model. Chiar si asa, layout-ul PCB-ului, calitatea lipiturilor si alegerea componentelor sunt net superioare fata de ceea ce am vazut in cazul modelelor precedente fabricate de FSP, drept urmare comportamentul in teste ar trebuie sa fie si el mult imbunatatit…

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W

Lasa-ne un comentariu: